top of page

WHOLE30 KVĚTEN - JÍDELNÍČEK NA 3. TÝDEN

Půlka programu Whole30 je už téměř za mnou. Ke konci druhého týdne bývá už zcela normální, že se většina lidí zbaví příznaků "cukrové chřipky". Mělo by se nám všem už lépe usínat a spát a naše energie by měla být vyrovnanější, bez žádných silných výkyvů. :) Tělo už totiž v této chvíli daleko efektivněji využívá tuk (ze stravy i ze svých zásob) jako palivo. Myslím, že můj metabolismus se už adaptoval na tuk, protože moje energie a co především - hormony (my kojící matky to máme s hormony náročnější ;)) jsou mnohem stabilnější, než když jsem jedla průmyslově zpracované potraviny a měla tak nepřetržitý přísun cukru, který je v nich obsažený.. 

Pro tyto a nadcházející dny je prý zcela běžné, že se člověku zdají sny o jídle, koblihách, čokoládě, pizze, atp.. U mě se tyto sny při prvním Whole30 nedostavily, a nyní prozatím také ne. Co vy? Cpete si ve spaní pupky koláčema, dortama či těstovinama?  Dovedu si představit, že se člověk může po probuzení cítit rozporuplný, takže pozor!! nenechte se zmást svými sny a vytrvejte! Protáhněte se a běžte si v klidu udělat svou snídani. A co si k ní dáte, najdete třeba v mém dalším jídelníčku, tak se nechte inspirovat. :) 

Možná jste si všimli, že na sobotu plánuji znovu mini burgery, dýňový krém a v pátek salát s pečenými batáty, řepou a vaječnými bílky. Má to jedno opodstatnění :) Tyto dobroty - a nejen tyto tři - budu připravovat právě v sobotu 21. 5. v rámci Restaurant day v Holešovicích v prostorách Chefparade. Takže pokud se vám nebude chtít nic vyvářet, budu ráda, když mě přijdete navštívit a něco ochutnáte :) 

A jelikož se chci inspirovat i já od vás a facebooková událost už nestačila, tak jsem založila na FB skupinu (Whole30 KVĚTEN), tak se přidávejte, vkládejte své fotky jídel, recepty, pište své pocity a dotazy.. Moc se tam na vás těším :) 

Držím pěsti do následujícího týdne - tento bývá také zlomový - tak setrvejte!! :) Pravidla jsou jasná - musíme vydržet celých 30 dní! 

M.



450 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page