top of page

DÝŇOVÉ PYRÉ

Mám tu pro vás jeden podzimní univerzální recept, který může být základem do nespočtu jídel - dýňové pyré. Co s ním dál? :) Dokořeňte ho a vyšlehejte spolu s kokosvým mlékem a ghí a užijte si ho jako teplou přílohu k pěknému plátku masa nebo pečínce. Uvařte si polévku, upečte si dýňový chlebík, vytvořte slané dýňové placky a nebo sladké lívance či dýňovou sladkou kaši. ;)

Množství: 2 sklenice 

Příprava: 5 min

Pečení: 45 min

Ingredience:

2 středně velké dýně hokkaido

sůl

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180°C.

  2. Dýni omyjte a nakrájejte minimálně na čtvrtky. Vydlabejte semínka a vložte na plech vyložený pečícím papírem slupkou nahoru.

  3. Posypte solí a pokropte vodou.

  4. Dejte péct na 45 minut, dokud nebude dýně měkká.

  5. Po vychladnutí vydlabejte lžící všechnu dužinu a promixujte v mixéru do pyré.

  6. Takto skladujte pyré v lednici maximálně okolo 3-4 dní. Popřípadě si ho rovnou zamražte. 

M.


754 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page