Jestli máte rádi jemné, nadýchané a taky výživné snídaně, tato omeleta bude přesně pro vás. Stačí pár ingrediencí a jednoduchý trik, který ji promění v dokonalost. Chutí připomíná palačinkové těsto. Skvělá je tahle fluffy omeleta jak samotná, tak i v závěru naservírovaná jak naslano, tak nasladko. Co myslíte, jak si ji naservírujete vy?
Nezapomeňte pročíst tipy v závěru pod receptem, ať víte, jak můžete změnit množství, abyste připravili dětskou porci, a taky jak na samotné servírování.

Množství: 1 porce
Příprava: 5 min
Opékání: 5 min
Ingredience:
3 šťastná vajíčka
3 lžíce kokosového mléka (tučného např. zn. AROY-D)
2 vrchovaté lžíce tapiokové mouky/škrobu nebo cassava mouky
špetka soli
lžička ghí
Postup:
Rozehřejte středně velkou pánev na středním plameni.
Mezitím si v misce nebo mixéru rozšlehejte vajíčka s kokosovým mlékem, tapiokovou moukou a špetkou soli. Směs by měla být krásně hladká.
Do pánve dejte rozehřát lžičku ghí. Jakmile je rozehřáté, vlijte dovnitř těsto a přikryjte pánvičku pokličkou – toto je ten důležitý krok.
Nechte omeletu pomalu péct pod pokličkou, dokud se nezačne zpevňovat i zvrchu. Poté ji opatrně otočte, znovu přikryjte a nechte dojít do dokonalosti. Omeleta se začne pod pokličkou krásně nafukovat a zvedat. V tento moment je hotová.
Podávejte ji ihned. Jakmile se poklička sejme, začne postupně její nafouknutí mizet, tak se nelekněte :)
TIP 1: Pro jednu dětskou porci připravte z třetinové dávky – tedy na jedno vejce, jedna lžíce kokosového mléka a necelá lžíce tapiokové mouky. Zvolte pánev o menším průměru/malou pánev.
TIP 2: Do školy ke svačině holkám připravuju jednu velkou omeletu, kterou jim zaruluju, nakrájím na plátky a rozdělím napůl.
TIP 3: Naslano podávám omeletu nejraději s avokádem, žervé nebo tvarohem, bylinkami, rukolou, plátky uzeného lososa nebo kvalitní sušené španělské šunky. Hodí se i jakékoliv zbytky trhaného masa a slaná granola na posypání na závěr.
TIP 4: Nasladko volím jogurt nebo tvaroh, ořechové máslo, ideálně čerstvé ovoce v sezóně a navrch nastrouhanou vysokoprocentní čokoládu. Děti milují zase kombinaci s domácí nutellou.
Dobrou chuť,
Michaela
Tvoje průvodkyně opravdovým jídlem. Přečti si můj příběh nebo zakup knihu plnou opravdového jídla a zdraví Na celý život.
Prosím, lze ji udělat i v troubě na litinové pánvi bez pokličky?