top of page

NADÝCHANÁ FLUFFY OMELETA

Jestli máte rádi jemné, nadýchané a taky výživné snídaně, tato omeleta bude přesně pro vás. Stačí pár ingrediencí a jednoduchý trik, který ji promění v dokonalost. Chutí připomíná palačinkové těsto. Skvělá je tahle fluffy omeleta jak samotná, tak i v závěru naservírovaná jak naslano, tak nasladko. Co myslíte, jak si ji naservírujete vy?


Nezapomeňte pročíst tipy v závěru pod receptem, ať víte, jak můžete změnit množství, abyste připravili dětskou porci, a taky jak na samotné servírování.

fluffy omeleta, naservírovaná naslano se španělskou šunkou, rukolou a tvarohem

Množství: 1 porce

Příprava: 5 min

Opékání: 5 min

Ingredience:

3 šťastná vajíčka

3 lžíce kokosového mléka (tučného např. zn. AROY-D)

2 vrchovaté lžíce tapiokové mouky/škrobu nebo cassava mouky

špetka soli

lžička ghí


Postup:

  1. Rozehřejte středně velkou pánev na středním plameni.

  2. Mezitím si v misce nebo mixéru rozšlehejte vajíčka s kokosovým mlékem, tapiokovou moukou a špetkou soli. Směs by měla být krásně hladká.

  3. Do pánve dejte rozehřát lžičku ghí. Jakmile je rozehřáté, vlijte dovnitř těsto a přikryjte pánvičku pokličkou – toto je ten důležitý krok.

  4. Nechte omeletu pomalu péct pod pokličkou, dokud se nezačne zpevňovat i zvrchu. Poté ji opatrně otočte, znovu přikryjte a nechte dojít do dokonalosti. Omeleta se začne pod pokličkou krásně nafukovat a zvedat. V tento moment je hotová.

  5. Podávejte ji ihned. Jakmile se poklička sejme, začne postupně její nafouknutí mizet, tak se nelekněte :)


TIP 1: Pro jednu dětskou porci připravte z třetinové dávky – tedy na jedno vejce, jedna lžíce kokosového mléka a necelá lžíce tapiokové mouky. Zvolte pánev o menším průměru/malou pánev.


TIP 2: Do školy ke svačině holkám připravuju jednu velkou omeletu, kterou jim zaruluju, nakrájím na plátky a rozdělím napůl.


TIP 3: Naslano podávám omeletu nejraději s avokádem, žervé nebo tvarohem, bylinkami, rukolou, plátky uzeného lososa nebo kvalitní sušené španělské šunky. Hodí se i jakékoliv zbytky trhaného masa a slaná granola na posypání na závěr.


TIP 4: Nasladko volím jogurt nebo tvaroh, ořechové máslo, ideálně čerstvé ovoce v sezóně a navrch nastrouhanou vysokoprocentní čokoládu. Děti milují zase kombinaci s domácí nutellou.

 

Dobrou chuť,

Michaela

Tvoje průvodkyně opravdovým jídlem. Přečti si můj příběh nebo zakup knihu plnou opravdového jídla a zdraví Na celý život.




 
 
 

2件のコメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
Kateřina
3月11日

Prosím, lze ji udělat i v troubě na litinové pánvi bez pokličky?

いいね!
Yummy Paleo
Yummy Paleo
před 4 dny
返信先

Nemám vyzkoušeno, dáte vědět, jestli se povede? :)

いいね!

Napiš mi svůj email a já ti pošlu vždy upozornění na nový příspěvek, rady, tipy, recepty a spoustu dalšího.

©YUMMY PALEO všechna práva vyhrazena. Vařeno, foceno a sepsáno s láskou♡ michaela@yummypaleo.cz

bottom of page