top of page

DÝŇOVÝ CHLEBÍK PROVONĚNÝ PERNÍKEM

Tohle je nový "must try"! Tentokrát v hlavní roli bude dýně, perníkové koření a pekany. Chlebík chutná skvěle samostatně, stejně tak s vrstvou ghí či mandlovým máslem. Připravte si k němu zlaté mléko a nebo horkou energizující čokoládu a užívejte pohodu podzimu :) Při pečení používám silikonovou formu na chlebík ve velikosti 22x12x7 cm (má např. Tescoma). Nebo případně 6 cupovou formu na bábovku. 

Příprava: 15 min

Pečení: 50 min

Ingredience:

1 hrnek domácího dýňového pyré

3 šťastná vajíčka

4 lžíce olivového oleje

3-4 lžíce medu - dle chuti

4 lžíce kokosového mléka

1/2 hrnku lněných semínek - rozdrcené na mouku

2 lžíce perníkového koření - já miluju to od zn. Sonnentor

1 lžíce jedlé sody

špetka soli

2 hrsti pekanů - podrcených

2 lžičky sušeného zázvoru

1 lžička vanilky

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180°C a vyložte formu na chlebík pečícím papírem (lépe se s ním pracuje, pokud ho nejdříve zmuchláte a znovu narovnáte).

  2. V míse si smíchejte všechny suché ingredience - mandlovou mouku, lněnou mouku, perníkové koření, vanilku, zázvor, jedlou sodu, špetku soli, podrcené pekanové ořechy.

  3. V mixéru si zase promixujte všechny "mokré" ingredience - dýňové pyré, olivový olej, vajíčka, med, kokosové mléko. Tuto "mokrou" směs nalijte do suché a pořádně promíchejte. (Nebo vsypte suchou směs do mokré v mixéru a jemně promíchejte přímo v mixéru).

  4. Následně vzniklé těsto přendejte do formy, přikryjte alobalem a pečte přikryté přibližně 50 minut. (Pokud chlebík nepřikryjete, hodně zvrchu ztmavne.)

TIP: Upečte chlebík v bábovkové formě, zalijte domácí a nebo vysokoprocentní čokoládou a zasypte ořechy.. A skvělá bábovka je na světě. Já použila menší tzv. základní 6 cupovou bábovku od Nordic Ware při stejném množství surovin a při stejné době pečení. Formy prodává např. Potten & Pannen Staněk.


M.


1 547 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page