top of page

ENERGIZUJÍCÍ HORKÁ ČOKOLÁDA

Horká čokoláda, která dodá energii. Zahřeje po náročném výletu venku nejen mě, ale často i Lauru.  A tak jsem se vám recept rozhodla nasdílet zrovna dnes, kdy je venku opět mrazivo pod nulou a přitom už jaro klepe na dveře.. Základem čokolády je vývar z kostí. Nebojte, funguje to s kořením naprosto skvěle. Nicméně pro méně odvážné jsem připravila variantu z hydrolyzovaných peptidů koleganu (hydrolyzovaný kolagen od trávou krmených kraviček) ;) Tak směle do toho.

Množství: 2 porce

Příprava: 5 min

Ingredience:

1 hrnek kostního neutrálního čistého vývaru - domácího, případně seženete (nejen) na Rohlik.cz od TRMS ve spojení s Biofarmou Sasov přímo Bio kostní vývar ve sklenici

1/2 hrnku vody

1/2 hrnku kokosového mléka / mandlového

3 lžíce raw kakaového prášku

2 lžíce ghí

1 lžička mleté skořice

1 lžička vanilkového extraktu

1/4 lžičky kardamomu - volitelně

2 čajové lžičky medu - volitelně

Postup:

  1. V malém hrnci smíchejte při ohřívání všechny ingredience. Prohřívejte na mírném plameni pár minutek, nevařte.

  2. Promixujte tyčovým mixérem a servírujte.

INFO: Čistý kostní vývar je takový vývar, který se pomalu vaří až 36 hodin z vícero druhů kostí bez zeleniny, jen s trochou soli a jablečným octem.


Varianta s hydrolyzovaným kolagenem:

1 + 1/2 hrnku vody

1/2 hrnku kokosového mléka / mandlového

cca 20g (2 odměrky) hydrolyzovaného kolagenu

– např. značka Great Lakes, Vital Proteins nebo Planet Paleo (seženete např. puravia.cz, eshop.cukrfree.cz, nejenleky.cz, obchod se zdravou výživou GoFresh na Vinohradské v Praze)

3 lžíce raw kakaového prášku

2 lžíce ghí

1 lžička mleté skořice

1 lžička vanilkového extraktu

1/4 lžičky kardamomu - volitelně

2 čajové lžičky medu - volitelně

Postup:

  1. V malém hrnci smíchejte při ohřívání všechny ingredience. Prohřívejte na mírném plameni pár minutek, nevařte.

  2. Promixujte tyčovým mixérem a servírujte.

Dejte vědět, jak chutná,

M.


1 299 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page