Letos vítám podzim jablečnou kaší, která voní po kuchyni jako jablečný štrůdl. Jablka, skořice a zázvor prostě těmto dnům náleží.
Množství: 2 menší porce
Příprava: 10 min
Ingredience:
1 jablko
1 lžíce ghí
3 lžíce lísko-oříškové mouky - nejlépe si namelte sami z loupaných lískových ořechů
1 lžíce lněných semínek
1/2 až 3/4 hrnku mandlového mléka
- případně kokosové půl na půl s vodou
1 lžička skořice
1/2 lžičky mletého sušeného zázvoru nebo 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 lžička medu - volitelně
Postup:
Nechte si rozehřát v pánvi ghí na středním plameni.
Mezitím si nastrouhejte jablko a namelte lněná semínka na mouku.
Jakmile bude ghí rozehřáté, přidejte k němu jablko, skořici a zázvor a chvilku restujte na vyšším stupni. Poté stáhněte zpátky na střední plamen a přimíchejte k jablečné směsi lísko-oříškovou mouku a lněná semínka a zalijte 1/2 hrnkem mandlového mléka.
Za stálé míchání prohřívejte a podle toho, jakou máte rádi texturu kaše, přilévejte případně zbytek mléka. Pokud chcete přidat med, tak v tento moment. Podávejte teplé.
Dobrou chuť,
Comments