top of page

JABLEČNO-OŘECHOVÁ KAŠE

Letos vítám podzim jablečnou kaší, která voní po kuchyni jako jablečný štrůdl. Jablka, skořice a zázvor prostě těmto dnům náleží. 

Množství: 2 menší porce

Příprava: 10 min

Ingredience:

1 jablko

1 lžíce ghí

3 lžíce lísko-oříškové mouky - nejlépe si namelte sami z loupaných lískových ořechů

1 lžíce lněných semínek 

1/2 až 3/4 hrnku mandlového mléka 

- případně kokosové půl na půl s vodou

1 lžička skořice

1/2 lžičky mletého sušeného zázvoru nebo 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru

1 lžička medu - volitelně

Postup:

  1. Nechte si rozehřát v pánvi ghí na středním plameni.

  2. Mezitím si nastrouhejte jablko a namelte lněná semínka na mouku.

  3. Jakmile bude ghí rozehřáté, přidejte k němu jablko, skořici a zázvor a chvilku restujte na vyšším stupni. Poté stáhněte zpátky na střední plamen a přimíchejte k jablečné směsi lísko-oříškovou mouku a lněná semínka a zalijte 1/2 hrnkem mandlového mléka.

  4. Za stálé míchání prohřívejte a podle toho, jakou máte rádi texturu kaše, přilévejte případně zbytek mléka. Pokud chcete přidat med, tak v tento moment. Podávejte teplé. 

Dobrou chuť, 

M.


2 585 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page