SALÁT SE SKOŘICOVOU DÝNÍ, RICOTTOU A FÍKY

Podzim a jeho všudypřítomné dýně. Alespoň to mám na něm vážně ráda :) Tak si je pojďme společně užít. Dnešní recept bude s dýní máslovou, kterou používám asi nejběžněji. Její chuť je pro mě jemnější než u hokkaido, ale zase výraznější než u dýně špagetové - u té jsem si na chuť prostě zatím nepřišla. Máslovou dýni mám nejraději jen jednoduše pečenou v troubě s ostatní zeleninou, naslano. Ale ve spojení s fíky, skořicí, pekany a ricottou pro mě získala nový rozměr ;) Tak to vyzkoušejte taky.

Množství: 3 porce

Příprava: 5 min

Pečení: 20 min

Ingredience:

1 máslová dýně

5 čerstvých fíků - rozkrájených na měsíčky

cca 1/2 balení ricotty

3 lžíce zrníček granátového jablka

1-2 hrsti pekanových ořechů

olivový olej

sůl

skořice

baby špenát

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180°C.

  2. Dýni škrabkou oloupejte, omyjte, rozkrojte, vydlabejte semínka a pokrájejte na plátky.Vyložte si plech pečícím papírem a dýni na něm rozprostřete. Zakápněte olivovým olejem, posypte solí a skořicí a promíchejte. Pečte cca 10 minut.

  3. Po 10 minutách plech z trouby vytáhněte a dýni promíchejte. Přisypte pokrájené fíky, v ruce podrcené pekanové ořechy a granátové jablko. Přidejte sem tam ricottu pomocí lžíce a zaprašte skořicí. Plech vraťte do trouby a pečte dalších cca 10 minut - hlídejte si, abyste si fíky nepřipálili ;)

  4. Mezitím si připravte talíře, na které připravte po hrsti baby špenátu, přidejte zapečenou směs a podávejte ještě teplé.

M.


0 zobrazení

©YUMMY PALEO všechna práva vyhrazena. Vařeno, foceno a sepsáno s láskou♡ michaela@yummypaleo.cz