top of page

BANÁNOVÉ LÍVANCE

Rychlo snídaně nebo svačinka pro děti jako dělaná. V podstatě jen ze dvou ingrediencí, více není třeba. Bez lepku, bez mouky, bez laktózy. V závěru určitě nepřehlédněte tip na momenty, kdy budete spěchat.

Množství: 8 lívanců

Příprava: 3 min

Vaření: 8 min

Ingredience:

1 banán

2 šťastná vajíčka

špetka soli

1/4 lžičky skořice

Postup:

  1. Rozmačkejte si banán vidličkou na kaši, přidejte vajíčka, skořici a sůl a prošlehejte, stačí vidličkou – nepoužívejte mixér, v tomto případě je to spíše na škodu.

  2. Rozpalte si pánev na lívance (lívanečník) na střední plamen, nechte v ní rozehřát ghí a potom nalijte dvě lžíce těsta na jeden lívanec. Případně nalijte lžící těsto do klasické pánve a pomocí lžíce vytvarujte úhledný tvar.

  3. Smažte lívanečky z obou stran. Je lepší mít plotýnku puštěnou opravdu na střední nebo mírný-střední výkon – pak se s nimi lépe manipuluje při otáčení.

  4. Servírujte s čímkoliv, co máte rádi.

TIP: Spěcháte? Osmažte chvilku rozmačkaný banán na ghí v pánvi, zalijte vajíčky, přidejte skořici i špetku soli, míchejte. Vznikne vám skvělá kaše. Zasypte ji při servírování čerstvě namletými lněnými semínky, strouhaným kokosem a ovocem.

M.


5 058 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page