BUCHTA S KŘEHKOU CITRÓNOVOU NÁPLNÍ

Snadná a rychlá buchta s citrónovou náplní. Její spodní část připomíná sušenky, šťavnatá náplň je zase plná citrónů a je křehká. Buchta je po upečení nízká, zvolte proto vhodnou formu. Ingredience jsou přirozeně bez lepku a bez mléka. Ať vám moc chutná!

Množství: 1 plech o rozměrech 31 x 20 cm

Příprava: 10 min

Pečení: 20 min

Ingredience:

Těsto:

2 hrnky mandlové mouky

3 lžíce tapiokového škrobu

½ hrnku ghí (nebo másla)

1 lžíce medu

1 lžička vanilkového extraktu


Citrónová náplň:

4 šťastná vejce

½ hrnku citrónové šťávy (ze 2-3 bio citrónů)

kůra ze 2 bio citrónů

1-2 lžíce medu

2 lžíce tapiokového škrobu

1 lžička vanilkového extraktu

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 165°C a vyložte menší plech nebo zapékací misku pečícím papírem. (Použila jsem plech o rozměrech 31 x 20 cm.)

  2. V míse smíchejte všechny ingredience na těsto – mandlovou mouku, tapiokový škrob, ghí, med i vanilkový extrakt. Rukou ingredience proměte v kompaktní těsto, které přesuňte na plech. Pomocí dlaně těsto rovnoměrně rozprostřete po celém plechu do stejně vysoké úrovně, můžete dotvarovat vyvýšené kraje.

  3. Rozklepněte vajíčka do mísy, prošlehejte je metlou a přilejte k nim citrónovou šťávu, přisypte kůru, tapiokový škrob a přidejte také med a vanilkový extrakt. Znovu všechny přísady prošlehejte metličkou a následně vylijte na připravené těsto na plechu. Nelekněte se, citrónová náplň teď bude hodně tekutá.

  4. Plech vložte do trouby a pečte 20 minut.

  5. Po 20 minutách buchtu vyndejte z trouby a nechte vychladit na mřížce. Poté ji vložte alespoň na jednu hodinu do lednice vychladit a servírujte.

  6. Skladujte buchtu ve vzduchotěsné nádobě v lednici maximálně 5 dní.

TIP: Buchtu můžete určitě upéct i v kulaté koláčové formě, dokonce ji lze připravit jako malé tartaletky.

M.






2 747 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše