top of page

CELEROVÉ PYRÉ

Celerové pyré možná nezní nejlákavěji. Ale já se s ním poprvé setkala na degustaci ve špičkové české restauraci, která dbá maximálně na využití českých sezónních surovin. A prostě - jako příloha vnese vašim jídlům své nové já. Je jemné, ale zároveň chuťově výrazné. Dá se připravovat technikou sous vide, já ale sahám spíše po klasice - dušení při krátkém čase a nízkém výkonu. Tím se snažím zachovat plnější chuť celeru. Určitě ho nepřevařujte, pyré tak bude mdlé.. Celerové pyré se báječně hodí všude tam, kde byste například podávali bramborovou kaši. Je vhodné k červeným masům, bílým masům, zvěřině i rybám.. A bude chutnat i vašim nejmenším ;)

Množství: 2 porce

Příprava: 3 min

Dušení: 15 min

Ingredience:

1 bulva celeru

120 ml kokosového mléka

2 lžíce ghí / bio másla

špetka himalájské nebo mořské soli

Postup:

  1. Celer zbavte vnější slupky, omyjte a rozřízněte napůl. Nakrájejte tyto půlky na tenké plátky.

  2. Dejte plátky do hrnce a zalijte minimem vody (tak aby byl celer lehce ponořený). Vodu osolte, přiklopte poklicí a pomalu duste. Duste přibližně 15 minut.

  3. Hotový celer přendejte do mixéru, přidejte 12 lžic vody z hrnce, kokosové mléko, ghí a špetku himalájské soli a rozmixujte na jemné pyré.

  4. Při servírování zasypte čerstvými bylinkami.

TIP: Přidejte v závěrečné fázi lžíci čerstvě nastrouhaného křenu. Vyzkoušet můžete taky variantu půl na půl s bramborami :)

M.


1 992 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page