top of page

ČOKOLÁDOVÁ ZMRZLINA

Poctivou čokoládovou (rozuměj hodně čokoládovou) zmrzlinu mám ze všech zmrzlin světa jednoduše nejradši. Tentokrát si ji připravíme pro ty z vás, co jim kravské mléčné výrobky nedělají obtíže :) Samozřejmě poznámka pro ostatní, nahraďte mléko a smetanu kokosovým mlékem nebo mlékem ořechovým a výsledek bude stát také za to!

Množství: cca 600 ml

Příprava: max 15 min

Chladnutí: 6-8 hodin nebo

podle instrukcí zmrzlinovače

Ingredience: 100g 90-100% čokolády 50g kakaového prášku 1 1/2 hrnku bio plnotučného mléka 200 ml plnotučné smetany od farmáře 4 žloutky od šťastných slepiček 2 lžíce medu - volitelně špetka himalájské soli

Postup:

  1. Nasekejte si v mixéru čokoládu. Tu poté setřete z okrajů a přidejte kakao, mléko, smetanu, med, žloutky a sůl a krátce vše promixujte, aby se ingredience spojily.

  2. Přelijte čokoládovou směs do hrnce a na středně mírném plameni zahřívejte dokud nedosáhnete teploty 90°C. Zabere to cca 8 minut. Celou dobu směs promíchávejte.

  3. Poté směs přelijte přes cedník do sklenice nebo nádoby. Nechte vychladnout a vložte na pár hodin do lednice.

  4. Mezitím si připravte zmrzlinovač podle návodu (pozor, nádobu budete muset vložit do mrazáku už ideálně večer předem). Nalijte studenou směs do zapnutého zmrzlinovače a počkejte na výsledek.

  5. Poté buď hned servírujte nebo zmrzlinu skladujte ve vzduchotěsné nádobě v mrazáku.

  6. Pokud budete zmrzlinu připravovat bez zmrzlinovače, tak se vraťme k bodu 3. Přepasírovanou směs nechte vychladnout, poté ji přelijte do velké nádoby, vhodné ke zmrazení. A nechte směs zamrazit alespoň na 8 hodin.

  7. Zhruba 15 minut před servírováním nádobu vyndejte z mrazáku, až směs lehce povolí, tak ji pokrájejte na kostky a vložte je do mixéru. 

  8. Mixujte dokud nezískáte konzistenci zmrzliny. Pulzujte krátce, ale několikrát, a průbežně seškrabávejte stěny nádoby. 

  9. Servírujte např. s posekanými pistáciemi😍🍦🍫

M.


1 076 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page