top of page

EXTRA ČOKOLÁDOVÁ GRANOLA

Ořechová granola si u nás doma vypěstovala své místo. Pravidelné. A jelikož si připravujeme kromě této bezlepkové paleo ořechové granoly i verzi extra čokoládovou, tak se s vámi chci o ní podělit. Potěší totiž všechny "čokomily" :) 

Množství: cca 1-2 větší sklenice

Příprava: 5 min

Pečení: 25 min

Ingredience:

1 hrnek mandlí

1 hrnek kešu ořechů

špetka himalájské soli

2-3 lžíce raw kakaového prášku

cca 50g 90-100% čokolády

3 lžíce kokosového oleje

1 lžíce medu - volitelně

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 160°C. Ve food procesoru/mixéru si nasekejte nahrubo mandle a kešu ořechy - pozor, stačí na to zhruba 3 sekundy. A přendejte je do velké mísy, do které přisypte i kokosové chipsy, kakao a sůl.

  2. Rozehřejte si zlehka kokosový olej a smíchejte ho s medem. Poté ho promíchejte do připravené ořechové směsi.

  3. Rozlamte si čokoládu na malé kousky (stačí v ruce) a zamíchejte ji k ostatním ingrediencím. 

  4. Připravte si plech, který vyložte pečícím papírem, a granolu na něj rovnoměrně rozprostřete. 

  5. Pečte 10 minut, pečlivě promíchejte, ať se rozehřátá čokoláda dostane všude. Dále pečte dalších 10-15 minut. 

  6. Jakmile granolu z trouby vyndáte, nechte ji pořádně vychladnout. Po vychladnutí promíchejte, případně prolámejte a můžete přidat například lyofilizované ovoce. Granolu s ovocem ještě napolesledy na plechu promíchejte a přendejte do vzduchotěsné nádoby.

  7. Skladujte ji maximálně dva týdny. 

TIP: Vyzkoušejte různé druhy ořechů podle vašich preferencí, jen dodržte poměry ;) V základu si vždy nechte kokosové chipsy. 

M.

2 594 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page