top of page

HRUŠKOVÉ MUFFINY

Muffiny jsou naším skvělým parťákem, když potřebuju pro Lauri rychlou snídani připravenou předem nebo svačinu s sebou na cesty. Začala jsem poprvé péct se základem hrušek a jablek už z kraje podzimu, když byly také čerstvé švestky, kterými můžete klidně borůvky nahradit. Skvělé jsou i maliny. A já se těším, že vyzkouším i s meruňkami nebo rebarborou. Takže tu pro vás vzniká vlastně takový univerzální #paleo bezlepkový muffinový recept ;) 


Množství: 12 muffinů

Příprava: 10 min

Pečení: 30 min

Ingredience:

2 větší hrušky/ ale případně jablka poslouží úplně stejně - oloupané a nastrouhané

3 lžíce rozpuštěného ghí

4 šťastná vajíčka

3 lžíce medu

kůra z 1 bio citrónu

1/2 hrnku mandlové mouky

1 hrnek strouhaného bio kokosu - používám nejraději značku Country Life

1/4 hrnku lněných semínek - rozemlít na mouku

1/2 lžičky soli

1/2 lžičky skořice

1/2 lžičky vanilkového prášku

1 lžička kypřícího prášku z vinného kamene (to znamená bez lepku a fosfátů, prodává např. značka BioNebio)

1 - 2 hrnky čerstvých borůvek - čím víc, tím líp :)

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180°C a do formy na muffiny si vyskládejte papírové košíčky.

  2. Smíchejte si v jedné míse suché ingredience (mandlové mouka, pomleté lněné semínko, kokos, sůl, skořice, vanilkový prášek a prášek na pečení). 

  3. V jiné si prošlehejte zase šťastná vajíčka spolu s rozpuštěným ghí, medem, citrónovou kůrou a nastrouhanými hruškami.

  4. Přidejte suché ingredience k tekutým a těsto promíchejte.  

  5. Poté opatrně vmíchejte borůvky (nebo maliny, pokrájené švestky, ...).

  6. Lžící naplňte rovnoměrně muffinové košíčky a pečte zhruba 30 minut.

  7. Poté nechte vychladit.Skladujte uzavřené ve vzduchotěsné nádobě.

Ať chutná,

M.


2 148 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page