Muffiny jsou naším skvělým parťákem, když potřebuju pro Lauri rychlou snídani připravenou předem nebo svačinu s sebou na cesty. Začala jsem poprvé péct se základem hrušek a jablek už z kraje podzimu, když byly také čerstvé švestky, kterými můžete klidně borůvky nahradit. Skvělé jsou i maliny. A já se těším, že vyzkouším i s meruňkami nebo rebarborou. Takže tu pro vás vzniká vlastně takový univerzální #paleo bezlepkový muffinový recept ;)
Množství: 12 muffinů
Příprava: 10 min
Pečení: 30 min
Ingredience:
2 větší hrušky/ ale případně jablka poslouží úplně stejně - oloupané a nastrouhané
3 lžíce rozpuštěného ghí
4 šťastná vajíčka
3 lžíce medu
kůra z 1 bio citrónu
1/2 hrnku mandlové mouky
1 hrnek strouhaného bio kokosu - používám nejraději značku Country Life
1/4 hrnku lněných semínek - rozemlít na mouku
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky vanilkového prášku
1 lžička kypřícího prášku z vinného kamene (to znamená bez lepku a fosfátů, prodává např. značka BioNebio)
1 - 2 hrnky čerstvých borůvek - čím víc, tím líp :)
Postup:
Předehřejte si troubu na 180°C a do formy na muffiny si vyskládejte papírové košíčky.
Smíchejte si v jedné míse suché ingredience (mandlové mouka, pomleté lněné semínko, kokos, sůl, skořice, vanilkový prášek a prášek na pečení).
V jiné si prošlehejte zase šťastná vajíčka spolu s rozpuštěným ghí, medem, citrónovou kůrou a nastrouhanými hruškami.
Přidejte suché ingredience k tekutým a těsto promíchejte.
Poté opatrně vmíchejte borůvky (nebo maliny, pokrájené švestky, ...).
Lžící naplňte rovnoměrně muffinové košíčky a pečte zhruba 30 minut.
Poté nechte vychladit.Skladujte uzavřené ve vzduchotěsné nádobě.
Ať chutná,
Comments