Na vánoční tabuli, k Valentýnu nebo jen tak. Pro děti i dospělé. Želé bonbóny tvořím z kvalitní hovězí želatiny od značky Great Lakes, Vital Proteins nebo Planet Paleo, ale použít můžete i agar ;) V závěru na vás čeká pár tipů na obměnu.
Množství: cca 25 velkých srdíček nebo 50 malých medvídků
Příprava: 10 min
Tuhnutí: 30 min
Ingredience:
250 g mražených jahod
50 g mražených malin
šťáva z jedné limety/citrónu
1/4 hrnku vody
4 lžíce kvalitní hovězí želatiny (používám Great Lakes nebo Vital Proteins)
1 lžíce medu - volitelně
Postup:
Nechte si zmrazené ovoce trochu povolit a potom je spolu s limetovou šťávou a vodou rozmixujte. Výsledné smoothie můžete přepasírovat od zrníček.
Směs potom vlijte do hrnce a na středním plameni prohřejte.
Vmíchejte po lžících želatinu a vždy ji pořádně do směsi zamíchejte. Jakmile bude želatina zcela rozpuštěná a zpracovaná, máte hotovo. Akorát pozor, směs nevařte, jen ať se stále lehce prohřívá.
Nyní si připravte silikonové formičky na čoko bonbóny, tvořítka na led nebo silikonové formičky s medvídky a pipetou nebo lžící do nich želé nalijte.
Formičky vložte alespoň na půl hodiny do lednice, poté můžete jednotlivé želé bonbóny vyndat a přendat do uzavíratelné nádoby. Skladujte v lednici.
TIP: Dospělákům můžete do směsi přilít i trochu vodky pro vhodné příležitosti ;) Pro obměnu se řiďte pravidlem - 250 ml tekutiny na 3-4 lžíce želatiny. Skvělé jsou zeleninové šťávy, ale i různá smoothie z lesního ovoce.
Dobrý den, prosím Vás, šel by recept udělat s bílým jogurtem? Popřípadě jak? Moc děkuji 😊
Hezký den, lžíce prosím znamená zarovnaná lžíce? Já si nikdy nejsem jistá. 🙈