Salát nadupaný samými chutnými čerstvými ingrediencemi. Miluju tohle období, kdy se všechno probouzí. V salátu jsou ředkvičky, chřest, špenát i medvědí česnek, který také do květnového období ještě stále patří, i když už pomalu začíná kvést. Zkuste přidat do salátu také microgreens, které mu dodají další nutriční hodnotu.

Množství: 4 porce
Příprava: 15 min
Ingredience: 2 hrsti baby špenátu 1 hrstka medvědího česneku (případně půlka vylisovaného stroužku česneku) 300 g francouzských fazolek zhruba 8 stonků chřestu svazek ředkviček 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce šťávy z citrónu 2 lžíce domácí majonézy sůl a čerstvý pepř dle chuti 6 šťastných vajíček uvařených natvrdo microgreens (mladé výhonky) ředkviček - volitelně zhruba 2 lžíce opražených sezamových semínek
Postup:
Omyjte si a lehce osušte listy špenátu a medvědího česneku. Medvědí česnek nahrubo pokrájejte a spolu se špenátem vložte do velké mísy.
Bude se blanšírovat chřest a fazolky. Chřest vložte spolu s fazolkami do vařící osolené vody ve velkém hrnci na 2 minutky. Poté rychle sceďte a vložte do ledové vody. Jakmile bude zelenina zchladlá, můžete znovu přecedit a osušit.
Mezitím si nakrájejte na tenké plátky ředkvičky, opražte sezamová semínka a nakrájejte vejce uvařená natvrdo.
Blanšírovaný chřest i fazolky přidejte ke špenátu, přidejte také ředkvičky. V hrníčku si prošlehejte olivový olej s citrónem a celý salát jím zalijte. Vše promíchejte.
Poté přidejte i domácí majonézu a opět promíchejte.
V závěru přidejte navrch pokrájená vajíčka, microgreens ředkviček i opražená sezamová semínka. Dochuťte solí a pepřem dle chuti.
TIP: V salátu jsou moc chutná i slunečnicová semínka místo sezamu ;)
Comments