Mám tu pro vás další ze série jarních receptů :) I tentokrát jsou zapojeny především bylinky a také jehněčí maso, které je pro jaro typické. Marocké kofta (nebo také kefta) kebaby skloubí obojí dohromady opravu parádně. Určitě se recept bude hodit také v létě na gril. Nechte si chutnat, protože kebaby jsou vážně plné chutí! Na konci příspěvku pak najdete postup, jak na domácí paleo tortillu.
Množství: cca 6 kousků dle velikosti
Příprava: 10 min
Opékání: cca 8 min
Ingredience:
cca 500 g mletého jehněčího masa
1 cibule - nakrájená najemno
2 lžičky sladké papriky
1 lžička římského kmínu
1 lžička soli
1 lžička skořice
1/2 lžičky pepře
1/4 lžičky kajenského pepře
2 lžíce čerstvého koriandru - jemně nasekaného
2 lžíce čerstvé petrželky - jemně nasekané
1 lžíce čerstvé máty - jemně nasekané - volitelně
Dále:
špejle
olivový olej/ghí/sádlo
avokádo, ledový salát, domácí paleo tortilly – viz recept níže, baby špenát
řecký jogurt/kokosový jogurt, medvědí česnek, máta, pažitka
Postup:
Pořádně si očistěte a osušte mleté maso a přendejte ho do mísy.
Přidejte k masu najemno nakrájenou cibuli, všechno koření i bylinky a nejlépe rukama vše dohromady promíchejte a promačkejte, aby se vše smísilo.
Nyní si vezměte jednotlivé špejle a namačkejte na ně masovou směs tak, aby vše hezky drželo pohromadě.
Rozehřejte si pánev na středně vysoký plamen, potřete připravené kebaby olivovým olejem (případně přidejte do pánve ghí nebo sádlo) a opékejte přibližně 2-4 minuty z každé strany. Délka se může odvíjet na tloušťce vámi připravených kebabů ;)
Mezitím si připravte dresink. Použijte řecký nebo kokosový jogurt, který smíchejte s čerstvými bylinkami dle vaší chuti - skvělý je medvědí česnek, máta, pažitka.
Kebaby servírujte na ledovém salátu společně s mačkaným avokádem a kapkou citrónové šťávy. Navrch na maso přidejte připravený dresink. Nebo můžete kofta kebab servírovat na domácí paleo tortille opět s mačkaným avokádem, doplněné o baby špenát a připravený dresink.
TIP: Domácí paleo tortilla
Prošlehejte si 2 lžíce tapiokového nebo arrowroot škrobu, 2 lžíce mandlové mouky, 1 vejce, 2 lžíce kokosového mléka a špetku soli. Vznikne vám hustší těstíčko. Rozehřejte si pánev na střední plamen, přidejte ghí a pomocí lžíce vytvarujte na pánvi z připraveného těstíčka placku. Toto množství by mělo vystačit na jednu větší tortillu. Opékejte z obou stran.
Comentários