top of page

JEHNĚČÍ KEBAB

Mám tu pro vás další ze série jarních receptů :) I tentokrát jsou zapojeny především bylinky a také jehněčí maso, které je pro jaro typické. Marocké kofta (nebo také kefta) kebaby skloubí obojí dohromady opravu parádně. Určitě se recept bude hodit také v létě na gril. Nechte si chutnat, protože kebaby jsou vážně plné chutí! Na konci příspěvku pak najdete postup, jak na domácí paleo tortillu.

Množství: cca 6 kousků dle velikosti

Příprava: 10 min

Opékání: cca 8 min

Ingredience:

cca 500 g mletého jehněčího masa

1 cibule - nakrájená najemno

2 lžičky sladké papriky

1 lžička římského kmínu

1 lžička soli

1 lžička skořice

1/2 lžičky pepře

1/4 lžičky kajenského pepře

2 lžíce čerstvého koriandru - jemně nasekaného

2 lžíce čerstvé petrželky - jemně nasekané

1 lžíce čerstvé máty - jemně nasekané - volitelně

Dále:

špejle

olivový olej/ghí/sádlo

avokádo, ledový salát, domácí paleo tortilly – viz recept níže, baby špenát

řecký jogurt/kokosový jogurt, medvědí česnek, máta, pažitka

Postup:

  1. Pořádně si očistěte a osušte mleté maso a přendejte ho do mísy.

  2. Přidejte k masu najemno nakrájenou cibuli, všechno koření i bylinky a nejlépe rukama vše dohromady promíchejte a promačkejte, aby se vše smísilo.

  3. Nyní si vezměte jednotlivé špejle a namačkejte na ně masovou směs tak, aby vše hezky drželo pohromadě.

  4. Rozehřejte si pánev na středně vysoký plamen, potřete připravené kebaby olivovým olejem (případně přidejte do pánve ghí nebo sádlo) a opékejte přibližně 2-4 minuty z každé strany. Délka se může odvíjet na tloušťce vámi připravených kebabů ;)

  5. Mezitím si připravte dresink. Použijte řecký nebo kokosový jogurt, který smíchejte s čerstvými bylinkami dle vaší chuti - skvělý je medvědí česnek, máta, pažitka.

  6. Kebaby servírujte na ledovém salátu společně s mačkaným avokádem a kapkou citrónové šťávy. Navrch na maso přidejte připravený dresink. Nebo můžete kofta kebab servírovat na domácí paleo tortille opět s mačkaným avokádem, doplněné o baby špenát a připravený dresink.

TIP:  Domácí paleo tortilla

Prošlehejte si 2 lžíce tapiokového nebo arrowroot škrobu, 2 lžíce mandlové mouky, 1 vejce, 2 lžíce kokosového mléka a špetku soli. Vznikne vám hustší těstíčko. Rozehřejte si pánev na střední plamen, přidejte ghí a pomocí lžíce vytvarujte na pánvi z připraveného těstíčka placku. Toto množství by mělo vystačit na jednu větší tortillu. Opékejte z obou stran.

M.


1 376 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page