Po letech jsem upravila svůj původní recept na dýňový krém. Jenom lehce, aby to bylo co nejchutnější. A zároveň připomínám, že přesně tohle je jeden z receptů, které lze snadno přepracovat i do prvních příkrmů pro kojence (jen vynechejte kari a zázvor😊).
Množství: 4 porce
Příprava: 10 min
Vaření: 20 min
Ingredience:
1 máslová dýně nebo dýně hokkaido
2 středně velké batáty
1/2 cukety
1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru
1 lžička kari
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky oregána
sůl, pepř
1/2 - 1 hrnek kokosového mléka – dle chuti
1 lžíce čerstvého koriandru nebo tymiánových lístků
1 litr kuřecího vývaru nebo vody
cca 250 g kuřecích prsou od farmáře
1 lžíce ghí
Postup:
Dýni, batáty a cuketu omyjte, oloupejte a nakrájejte. Vše vložte do hrnce, zalijte vývarem/vodou a přiveďte k varu.
Mezitím si připravte maso, které nakrájejte na pár větších kousků, omyjte ho a osušte.
Rozpalte si plotýnku na středně vyšší plamen a na lžíci ghí osmahněte maso cca 3 minuty z každé strany. V závěru můžete pánvičku sundat z plotýnky a přiklopit ji pokličkou na další 2 minuty.
Povařenou zeleninu sundejte z plotýnky a promixujte do hladka. Vráťte hrnec na plotnu a přidejte zázvor, kari, sladkou papriku, oregano, sůl, pepř a kokosové mléko podle chuti. Vzniklý krém promíchejte, prohřejte a servírujte.
Při servírování jako poslední přidejte maso pokrájené na tenké plátky a koriandr/tymián. Můžete polévku v miskách také zakápnout olivovým olejem.
Comments