top of page

KRÉMOVÁ DÝŇOVÁ POLÉVKA

Po letech jsem upravila svůj původní recept na dýňový krém. Jenom lehce, aby to bylo co nejchutnější. A zároveň připomínám, že přesně tohle je jeden z receptů, které lze snadno přepracovat i do prvních příkrmů pro kojence (jen vynechejte kari a zázvor😊).

Množství: 4 porce

Příprava: 10 min

Vaření: 20 min

Ingredience:

1 máslová dýně nebo dýně hokkaido

2 středně velké batáty

1/2 cukety

1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru

1 lžička kari

1 lžička sladké papriky

1/2 lžičky oregána

sůl, pepř

1/2 - 1 hrnek kokosového mléka – dle chuti

1 lžíce čerstvého koriandru nebo tymiánových lístků

1 litr kuřecího vývaru nebo vody

cca 250 g kuřecích prsou od farmáře

1 lžíce ghí

Postup:

  1. Dýni, batáty a cuketu omyjte, oloupejte a nakrájejte. Vše vložte do hrnce, zalijte vývarem/vodou a přiveďte k varu.

  2. Mezitím si připravte maso, které nakrájejte na pár větších kousků, omyjte ho a osušte.

  3. Rozpalte si plotýnku na středně vyšší plamen a na lžíci ghí osmahněte maso cca 3 minuty z každé strany. V závěru můžete pánvičku sundat z plotýnky a přiklopit ji pokličkou na další 2 minuty. 

  4. Povařenou zeleninu sundejte z plotýnky a promixujte do hladka. Vráťte hrnec na plotnu a přidejte zázvor, kari, sladkou papriku, oregano, sůl, pepř a kokosové mléko podle chuti. Vzniklý krém promíchejte, prohřejte a servírujte.

  5. Při servírování jako poslední přidejte maso pokrájené na tenké plátky a koriandr/tymián. Můžete polévku v miskách také zakápnout olivovým olejem.

M.


1 583 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page