KRŮTÍ JÁTRA S MRKVÍ A JABLKEM

Krůtí játra na cibulce s mrkví a jablkem, posypané čerstvou jarní cibulkou, koriandrem a solí, připravené na ghíčku. Nic víc, nic míň :) A je to přesto tak delikátní. Kvalitní vnitřnosti se shánějí daleko hůř, než kvalitní čerstvé maso. Nebo se to zdá jenom mně? Přitom by si měly najít pevné místo v našem jídelníčku, hlavně u těch našich nejmenších. Co, souhlasíte? Baštíte? Nebo naopak nesnášíte? A máte nějaké ověřené zdroje? Já miluju ještě kuřecí srdíčka v polévce, ale přesně ty se snad dají sehnat ze všeho nejhůř. A teď už k receptu..

Množství: 3 porce

Příprava: 10 min

Vaření: 20 min

Ingredience:

cca 500g krůtích jater od farmáře - pokrájených na menší kousky

1 menší cibule - najemno nakrájená

1 lžíce ghí

3 mrkve - nakrájené na půlměsíčky 

1 jablko - oloupané a nakrájené na kostky

1 lžička čerstvého tymiánu nebo 1/2 lžičky sušeného

sůl, pepř

K servírování:

jarní cibulka

koriandr

ibišková sůl / mořská sůl

Postup:

  1. Na velké pánvi si nechte na středím plameni rozehřát ghí a nechte na něm zesklovatět cibulku.

  2. Přidejte nakrájenou mrkev a nechte 3 minutky restovat.

  3. Poté přidejte očištěná a pokrájená játra, osolte a opepřete a restujte 5 minut.

  4. Přidejte připravené jablko a tymián, zamíchejte a restujte dalších 5 minut. Na závěr přiklopte na cca 3 minutky pokličkou.

  5. Servírujte zasypané jarní cibulkou, koriandrem a kvalitní solí. Já použila ibiškovou od Natural Mallorca (se složením solný květ (93%), květ ibišku súdánského (7%)). 

M.


444 zobrazení

©YUMMY PALEO všechna práva vyhrazena. Vařeno, foceno a sepsáno s láskou♡ michaela@yummypaleo.cz