MANDLOVÉ KREKRY

K pomazánkám, salátům i polévkám se hodí úplně stejně jako bezobilné chleby. Příprava je navíc rychlá. Doporučuju dát do prostřed stolu pomazánku do misky a do druhé krekry na zobání. Je to vděčný společník, když čekáme návštěvu, na oslavy i na Silvestra.

Množství: 1 miska, 1 plech

Příprava: 5 min

Pečení: 10 min

Ingredience:

3/4 hrnku mandlové mouky

1/4 hrnku zlatého lněného semínka (může být rozemleté i na mouku, ale nemusí)

1/4 hrnku kokosové mouky

1 vrchovatá lžíce změklého ghí/másla

1 šťastné vajíčko

7 snítek tymiánu - případně 1 lžička sušeného

1/2 lžičky římského kmínu

1/2 lžičky kvalitní soli

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180°C.

  2. Všechny ingredience si vložte do mixéru a mixujte, dokud se vám nevytvoří kompaktní těsto.

  3. Těsto vyndejte, prohněťte rukama do velké koule.

  4. Připravte si dva kusy pečícího papíru. Kouli splácněte a rozválejte mezi dvěma připravenými papíry. Zkuste vyválet plát co nejtenčí.

  5. Sundejte vrchní kus papíru a kráječem na pizzu vytvořte tahy trojúhelníky nebo čtverce, dle libosti.

  6. Zvědněte celý plát papíru a přendejte ho na plech.

  7. Pečte 9-10 minut. Dokud nebudou krekry světle hnědé.

  8. Nechte vychladnout a skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

M.


0 zobrazení

©YUMMY PALEO všechna práva vyhrazena. Vařeno, foceno a sepsáno s láskou♡ michaela@yummypaleo.cz