Melounový sorbet jsem připravovala poprvé vloni v létě a vzniknul úplnou náhodou, když se mi nevešel rozkrojený meloun už do lednice. Mrazák je vždycky kámoš. A dám vám tip: u vody v termosce na jídlo osvěží sorbet pokaždé! Navíc stačí jen lžička a nikdo nebude upatlaný (a nikdo nebude muset stát frontu na zmrzku do kornoutu, že jo :)) Snad vás osvěží úplně stejně jako nás ;)
TIP: Pokud máte doma zmrzlinovač, bude příprava sorbetu o dost kratší :) Pouze si rozmixujte dané množství čerstvě pokrájeného melounu s banánem a vložte alespoň na hodinu vychladit do lednice. Poté už postupujte podle pokynů v návodu vašeho zmrzlinovače.
Množství: 6 porcí
Příprava: 10 min
Chladnutí: 12 hodin
Ingredience:
cca 1 kg pokrájeného vodního melounu
1 menší banán
Postup:
Vyložte si kousky pokrájeného melounu na tác do jedné vrstvy a zamrazte, ideálně přes noc.
Druhý den si meloun vyndejte, vložte do mixéru, přidejte banán a mixujte. Zabere to pár minut a bude potřeba párkát seškrabat boky nádoby v mixéru. Mixujte, dokud nezískáte hladký sorbet.
Přendejte si do termosky na jídlo a vemte s sebou kamkoliv.
Jinak skladujte v mrazáku a před podáváním nechte vždy lehce povolit.
Hezké léto,
Comments