MELOUNOVÝ SORBET
- Yummy Paleo

- 28. 6. 2019
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: 30. 5.
Melounový sorbet jsem připravovala poprvé vloni v létě a vzniknul úplnou náhodou, když se mi nevešel rozkrojený meloun už do lednice. Mrazák je vždycky kámoš. A dám vám jeden osvědčený letní tip: u vody v termosce na jídlo osvěží sorbet pokaždé! Sbalte s sebou jen lžičky a nikdo nebude upatlaný (a nikdo nebude muset stát frontu na zmrzku do kornoutu :)) Snad vás osvěží úplně stejně jako nás ;)
TIP 1: Přidávám do něho i kvalitní grass fed hovězí kolagen - nejen že je pak výživnější a vyváží množství přirozených cukrů taky bílkovinami, ale díky kolagenu získá jakákoliv domácí zmrzlina nebo nanuky skvělou krémovější texturu. A to musíte vyzkoušet! A budou to milovat i vaše děti, věřte mi.
Mé 2 nejoblíběnější kolageny:
Powerlogy
Woldo Health
TIP 2: Pokud máte doma zmrzlinovač, bude příprava sorbetu o dost kratší :) Pouze si rozmixujte dané množství čerstvě pokrájeného melounu s banánem a vložte alespoň na hodinu vychladit do lednice. Poté už postupujte podle pokynů v návodu vašeho zmrzlinovače.

Množství: 6 porcí
Příprava: 10 min
Chladnutí: 12 hodin
Ingredience:
cca 1 kg pokrájeného vodního melounu
1 menší banán
2 odměrky grass fed hovězího kolagenu - volitelně
Postup:
Vyložte si kousky pokrájeného melounu na tác do jedné vrstvy a zamrazte, ideálně přes noc.
Druhý den si meloun vyndejte, vložte do mixéru, přidejte banán, volitelně kolagen a mixujte. Zabere to pár minut a bude potřeba párkát seškrabat boky nádoby v mixéru. Mixujte, dokud nezískáte hladký sorbet.
Přendejte si do termosky na jídlo a vemte s sebou kamkoliv.
Jinak skladujte v mrazáku a před podáváním nechte vždy lehce povolit.
Hezké léto,
M.






Komentáře