top of page

MELOUNOVÝ SORBET

  • Obrázek autora: Yummy Paleo
    Yummy Paleo
  • 28. 6. 2019
  • Minut čtení: 1

Aktualizováno: 30. 5.

Melounový sorbet jsem připravovala poprvé vloni v létě a vzniknul úplnou náhodou, když se mi nevešel rozkrojený meloun už do lednice. Mrazák je vždycky kámoš. A dám vám jeden osvědčený letní tip: u vody v termosce na jídlo osvěží sorbet pokaždé! Sbalte s sebou jen lžičky a nikdo nebude upatlaný (a nikdo nebude muset stát frontu na zmrzku do kornoutu :)) Snad vás osvěží úplně stejně jako nás ;) 


TIP 1: Přidávám do něho i kvalitní grass fed hovězí kolagen - nejen že je pak výživnější a vyváží množství přirozených cukrů taky bílkovinami, ale díky kolagenu získá jakákoliv domácí zmrzlina nebo nanuky skvělou krémovější texturu. A to musíte vyzkoušet! A budou to milovat i vaše děti, věřte mi.

Mé 2 nejoblíběnější kolageny: Powerlogy Woldo Health

TIP 2: Pokud máte doma zmrzlinovač, bude příprava sorbetu o dost kratší :) Pouze si rozmixujte dané množství čerstvě pokrájeného melounu s banánem a vložte alespoň na hodinu vychladit do lednice.  Poté už postupujte podle pokynů v návodu vašeho zmrzlinovače.

ree

Množství: 6 porcí

Příprava: 10 min

Chladnutí: 12 hodin

Ingredience:

cca 1 kg pokrájeného vodního melounu

1 menší banán

2 odměrky grass fed hovězího kolagenu - volitelně

Postup:

  1. Vyložte si kousky pokrájeného melounu na tác do jedné vrstvy a zamrazte, ideálně přes noc.

  2. Druhý den si meloun vyndejte, vložte do mixéru, přidejte banán, volitelně kolagen a mixujte. Zabere to pár minut a bude potřeba párkát seškrabat boky nádoby v mixéru. Mixujte, dokud nezískáte hladký sorbet.

  3. Přendejte si do termosky na jídlo a vemte s sebou kamkoliv.

  4. Jinak skladujte v mrazáku a před podáváním nechte vždy lehce povolit. 

Hezké léto,

M.

ree

Komentáře

Hodnoceno 0 z 5 hvězdiček.
Zatím žádné hodnocení

Přidejte hodnocení

Napiš mi svůj email a já ti pošlu vždy upozornění na nový příspěvek, rady, tipy, recepty a spoustu dalšího.

©YUMMY PALEO všechna práva vyhrazena. Vařeno, foceno a sepsáno s láskou♡ michaela@yummypaleo.cz

bottom of page