top of page

MELOUNOVÝ SORBET

Melounový sorbet jsem připravovala poprvé vloni v létě a vzniknul úplnou náhodou, když se mi nevešel rozkrojený meloun už do lednice. Mrazák je vždycky kámoš. A dám vám tip: u vody v termosce na jídlo osvěží sorbet pokaždé! Navíc stačí jen lžička a nikdo nebude upatlaný (a nikdo nebude muset stát frontu na zmrzku do kornoutu, že jo :)) Snad vás osvěží úplně stejně jako nás ;) 


TIP: Pokud máte doma zmrzlinovač, bude příprava sorbetu o dost kratší :) Pouze si rozmixujte dané množství čerstvě pokrájeného melounu s banánem a vložte alespoň na hodinu vychladit do lednice.  Poté už postupujte podle pokynů v návodu vašeho zmrzlinovače.


Množství: 6 porcí

Příprava: 10 min

Chladnutí: 12 hodin

Ingredience:

cca 1 kg pokrájeného vodního melounu

1 menší banán

Postup:

  1. Vyložte si kousky pokrájeného melounu na tác do jedné vrstvy a zamrazte, ideálně přes noc.

  2. Druhý den si meloun vyndejte, vložte do mixéru, přidejte banán a mixujte. Zabere to pár minut a bude potřeba párkát seškrabat boky nádoby v mixéru. Mixujte, dokud nezískáte hladký sorbet.

  3. Přendejte si do termosky na jídlo a vemte s sebou kamkoliv.

  4. Jinak skladujte v mrazáku a před podáváním nechte vždy lehce povolit. 

Hezké léto,

M.


1 222 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page