Okurkovou klasiku zvládne každý. Tak jsem si pro vás připravila jinou chuťovku. Tenhle okurkový salát je totiž plný bylinek, opečené cibulky a je super krémový. A vychlazený z lednice sedne ke každému letnímu grilování.
Množství: 1 mísa
Příprava: 15 min
Ingredience:
1 velká salátová okurka / 3 menší nakládačky
1 menší cibule
ghí/sádlo - na osmažení cibulky
1-2 stroužky česneku
2 lžíce domácí majonézy
1 lžíce jablečného octa
sůl, pepř
tymián - 3 snítky
kopr - 1 snítka
máta - pár lístků
Postup:
Omytou a očištěnou okurku si nakrájejte na tenká půlkolečka nebo použijte spiralizér jako já a vložte do mísy.
Na sádle/ghí si osmažte cibulku a dejte stranou vychladnout.
Do nakrájených okurek přimíchejte majonézu, jablečný ocet, vylisovaný česnek, sůl a pepř dle chuti a promíchejte.
Nasekejte si najemno čerstvé bylinky a přimíchejte k okurkám.
Množství bylinek si upravte dle vlastní chuti :) Dejte vychladit do lednice alespoň na jednu hodinku.
TIP: Použít můžete i avokádovou majonézu nebo ji nahradit např. řeckým jogurtem (volitelně podle vašich preferencí)
Comentarii