OKURKOVÝ SALÁT

Okurkovou klasiku zvládne každý. Tak jsem si pro vás připravila jinou chuťovku. Tenhle  okurkový salát je totiž plný bylinek, opečené cibulky a je super krémový. A vychlazený z lednice sedne ke každému letnímu grilování.

Množství: 1 mísa

Příprava: 15 min

Ingredience:

1 velká salátová okurka / 3 menší nakládačky

1 menší cibule

ghí/sádlo - na osmažení cibulky

1-2 stroužky česneku

2 lžíce domácí majonézy

1 lžíce jablečného octa

sůl, pepř

tymián - 3 snítky

kopr - 1 snítka

máta - pár lístků

Postup:

  1. Omytou a očištěnou okurku si nakrájejte na tenká půlkolečka nebo použijte spiralizér jako já a vložte do mísy.

  2. Na sádle/ghí si osmažte cibulku a dejte stranou vychladnout.

  3. Do nakrájených okurek přimíchejte majonézu, jablečný ocet, vylisovaný česnek, sůl a pepř dle chuti a promíchejte.

  4. Nasekejte si najemno čerstvé bylinky a přimíchejte k okurkám.

  5. Množství bylinek si upravte dle vlastní chuti :) Dejte vychladit do lednice alespoň na jednu hodinku.

TIP: Použít můžete i avokádovou majonézu nebo ji nahradit např. řeckým jogurtem (volitelně podle vašich preferencí)

M.


0 zobrazení

©YUMMY PALEO všechna práva vyhrazena. Vařeno, foceno a sepsáno s láskou♡ michaela@yummypaleo.cz