PLNĚNÉ ŠVESTKY A DATLE VE SLANINOVÉM KABÁTKU

Blíží se Silvestr, tak tu mám pro vás rychlý tip, co si připravit na slavnostní stůl na zobání. Nejspíš je vám spíše známá kombinace mozzarelly obalené a zapečené ve slanině. Tahle verze je doplněná o sušené ovoce a místo klasického sýru vypíchne v závěru sousta svou skvělou chuť ořechová náplň

Pokud zatoužíte spíše po low-carb verzi, vynechte sušené ovoce a naplňte jen slaninu ořechovou "ricottou" a zapečte. Nebudete litovat ;) 

Množství: 10 kousků

Příprava: 15 min

Pečení: 10 min

Ingredience:

10 sušených nesířených švestek nebo vypeckovaných medjool datlí

5-10 plátků slaniny bez cukru / prosciutta

balzamiková redukce - volitelně

pepř

"Ricotta" z makadamových ořechů:

1/2 hrnku makadamových ořechů

1/4 lžičky soli

1 lžička šťávy z citrónu

cca 60 ml filtrované vody

Postup:

  1. Nejdříve si připravte "ricottu". Ve vysokorychlostním mixéru umixujte všechny ingredience do hladka. Podle potřeby přidejte více vody, ale výsledná konzistence ořechové směsi by měla připomínat právě ricottu ;)

  2. Předehřejte si troubu na 160°C. Naplňte švestky/datle připravenou ricottou a obalte do plátku (popřípadě půl plátku) slaniny.

  3. Vyložte naplněné švestky na plech vyložený pečícím papírem a pečte zhruba 10 minut.

  4. Servírujte pokapané balzamikovou redukcí a lehce opepřené čerstvě namletým pepřem.

TIP: Chutnají nejlépe ještě teplé :)

M.


94 zobrazení

©YUMMY PALEO všechna práva vyhrazena. Vařeno, foceno a sepsáno s láskou♡ michaela@yummypaleo.cz