top of page

POMERANČOVÉ DATLOVÉ KULIČKY S ROZMARÝNEM

Rozmarýn a pomeranč ve sladkém podání spolu vždycky fungují. Já si tuhle upgradovanou kombinaci původního receptu na datlové kuličky nenechám nikdy ujít ve vánočním období. Prostě mi to k němu sedí. Datlové kuličky se nepečou, ale těsto je dobré nechat chvíli uležet v lednici před tvarováním do kuliček. Vše se jen promixuje dohromady a pak se jen koulí. Nechte zapojit i děti, třeba ve finálním obalování.

Množství: cca 30 kuliček

Příprava: 1O min

Chladnutí těsta v lednici: alespoň 1 hodina

Ingredience: 1 hrnek blanšírovaných mandlí 2 hrnky medjool datlí 2 lžíce mandlového másla 2 lžíce raw kakaového prášku 2 lžíce chia semínek 2 lžíce kvalitního kokosového oleje 2 lžíce šťávy z pomeranče kůra z 1 bio pomeranče 1-2 snítky čerstvého rozmarýnu špetka skořice a vanilkového prášku Na obalení: raw kakaový prášek, kůra z 1 bio pomeranče

- nebo také drcené kakaové boby, kokos, skořice, drcené lyofilizované maliny, drcené oříšky, dle chuti..

Postup:

  1. Smíchejte si v misce chia semínka s vodou v poměru 1:5 a nechejte je nabobtnat. (Tedy na 2 lžíce chia 10 lžic vody.)

  2. Do mixéru vložte mandle, rozmixujte je do konzistence hrubší mandlové mouky a dejte prozatím stranou.

  3. Vložte do mixéru vypeckované medjool datle, kokosový olej, mandlové máslo, pomerančovou šťávu a mixujte, dokud nezískáte mazlavou hladkou hmotu.

  4. Přidejte chia semínka, kakový prášek, skořici a vanilku a opět krátce promíchejte.

  5. Nakonec do mixovací nádoby přisypejte pomleté mandle, pomerančovou kůru, pokrájený najemno rozmarýn a nechte vše promíchat.

  6. Přendejte těsto do misky a dejte zhruba na hodinu utuhnout do lednice. Nejlépe ale přes noc. 

  7. Následně tvořte kouličky, které obalte v kakaovém prášku, dotvarujte si je a poté obalte v pomerančové kůře. Případně obalujte podle chuti.. (Pokud máte více času, doporučuju si naválet kouličky a opět dát utuhnout do lednice alespoň na půl hodiny a až poté je obalovat. Budou úhlednější a obalování půjde snadněji.)

  8. Uchovávejte v lednici max 5-7 dní. Případně zamrazte rovnou do mrazáku do zásoby.

M.


1 717 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page