SALÁT S ŘEDKVIČKAMI A KŘENEM

Mám tu pro vás jeden celkem obyčejný salát. Z dostupných českých surovin, typickými pro jaro a léto. A věřte mi, že každá surovina má zde svůj význam a navzájem se jejich chutě tolik doplňují. Já podobný ochutnala nedávno v restauraci Eska a chutnal mi natolik, že jsem ho od té doby doma připravila nespočetněkrát. Tak jsem si rovnou řekla, že ho musíte ochutnat i vy. Navíc, ke grilování to bude letos ideál. 

Množství: 4 porce

Příprava: 10 min

Ingredience:

1 hlávkový salát

6-10 ředkviček

4 lžíce slunečnicových semínek

1 lžíce čerstvého nastrouhaného křenu

2 lžíce domácí paleo majonézy / případně plnotučného jogurtu nebo zakysané smetany

1-2 lžíce jablečného octa

1/2 lžíce olivového oleje

špetka soli a pepře

Postup:

  1. Omyjte si listy hlávkového salát, lehce je osušte a natrhejte do mísy. 

  2. Omyjte si ředkvičky a pomocí struhadla je nastrouhejte na tenká kolečka. Případně je pokrájejte nožem. A smíchejte se salátem.

  3. V hrnečku si připravte zálivku. Smíchejte domácí majonézu (případně jogurt) spolu s křenem, půl lžíce olivovým olejem a jablečným octem. Ocet přidávejte postupně, začněte jednou lžící a podle vaší chuti přidejte. To stejné platí i s křenem, klidně si přidejte. Na závěr dochuťte špetkou soli a pepře. 

  4. Na středním plameni si na sucho v pánvi opražte slunečnicová semínka. Tento krok určitě nevynechte :)))

  5. Zálivku promíchejte do salátu. Naservírujte do misek a každou porci posypte opraženými slunečnicovými semínky. 

Dobrou chuť, 

M.



329 zobrazení

©YUMMY PALEO všechna práva vyhrazena. Vařeno, foceno a sepsáno s láskou♡ michaela@yummypaleo.cz