POCTIVÁ ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA

Připravte si fakt chutnou a velmi snadnou špenátovou polévku. Abyste docílili té skvělé chuti, je potřeba se nebát množství špenátu. Samozřejmě tomu pomůže i použití vývaru místo vody. Polévka se hodí do propršených dní, ale i letních pařáků. Připravit ji můžete jak z čerstvého špenátu, tak i z toho lisovaného mraženého.

Množství: cca 4 porce

Příprava: 5 min

Vaření: 15 min

Ingredience:

1 l kuřecího vývaru

500 g čerstvého špenátu (případně mraženého)

½ hrnku kokosového mléka

3 lžíce ghí

1 menší cibule

1/4 lžičky muškátového oříšku

sůl, pepř na dochucení


K servírování:

kokosové mléko

opečená slanina

extra panenský olivový olej

sůl, pepř

microgreens

Postup:

  1. Opláchněte a pořádně prosušte listy špenátu, nahrubo ho pokrájejte.

  2. Na středně vyšším plameni rozpusťte ve velkém hrnci ghí a osmahněte na něm cibuli až zesklovatí.

  3. Přidejte postupně špenát, jakmile vám jedna porce zavadne, přidejte za stálého míchání další, dokud do hrnce nevložíte všechen připravený špenát.

  4. Přilijte vývar a kokosové mléko, přidejte nastrouhaný muškátový oříšek a přiveďte k varu. Poté nechte probublávat na mírném plameni zhruba 8 minut.

  5. Polévku promixujte ručním mixérem a dochuťte solí a pepřem.

  6. Servírujte s opečenými kousky slaniny, zakápnuté olivovým olejem.

TIP 1: Pokud použijete mražený špenát, nechte ho předem alespoň hodinu povolit.

TIP 2: Do polévky se také hodí opečené kostičky semínkovo-ořechového chleba, uzený losos, opečené kousky kuřecího masa či játra.


Dobrou chuť,

M.



297 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše