top of page

ŠVESTKOVÁ POVIDLA Z POMALÉHO HRNCE

  • Obrázek autora: Yummy Paleo
    Yummy Paleo
  • 5. 9. 2018
  • Minut čtení: 1

Aktualizováno: před 3 dny

Švestková povidla bez práce, bez míchání, bez přidaného cukru. A to díky pomalému hrnci. Letos jsem je zkoušela poprvé a hned několikrát. A tak se chci s vámi podělit o ten nejlepší výsledek 😊 

ree

Množství: 2 skleničky (440 ml)

Příprava: 10 min

Vaření: 16 hodin

Ingredience:

1 kg vypeckovaných švestek

20-25 ml červeného vinného octu nebo kokosového octu

1 celá skořice

Postup:

  1. Švestky si omyjte, osušte, rozpulte a vypeckujte. Vložte je do pomalého hrnce, přilejte červený vinný ocet a skořici. Zapněte na režim "low" a pomalte 12 hodin.

  2. Po 12 hodinách sundejte víko, vyjměte skořici a pomalte další 3 hodiny na režim "high" - bez víka. Můžete směs párkrát promíchat, ale není to nutné.

  3. Po 3 hodinách se vypaří většina šťávy. Nyní švestky promixujte buď tyčovým mixérem nebo je přelijte do mixéru.

  4. Vraťte promixovanou směs zpátky do pomalého hrnce a pomalte na „high“ bez víka ještě půl - 1 hodinu (případně déle, pokud povidla připravujete z větší dávky švestek).

  5. Mezitím si vysterilizujte sklenice, ve kterých povidla budete uchovávat. Ještě horká povidla nalijte do sklenic a ihned zavíčkujte. 

Tip: Připravte si z povidel omáčku k pečené kačeně, použijte je do čokoládového dortu místo marmelády. Pro mlsný jazyky je smíchejte s trochou rozehřáté vysokoprocentní čokolády. Přimíchejte trochu povidel dětem do jogurtu, do oříškových kaší nebo je smíchejte třeba s trochou avokáda mezi prvními příkrmy.

Tak ať to povidluje,

M.


2 komentáře

Hodnoceno 0 z 5 hvězdiček.
Zatím žádné hodnocení

Přidejte hodnocení
Barbora H.
(13. 8.)
Hodnoceno 5 z 5 hvězdiček.

Výborná povidla, doma už jiný recept neděláme.

To se mi líbí

Ada Zákravská
Ada Zákravská
08. 9. 2022

Dobrý den, máte zkušenost jak dlouho povidla cca ve sklenici vydrží? Moc děkuji! 🤗

To se mi líbí

Napiš mi svůj email a já ti pošlu vždy upozornění na nový příspěvek, rady, tipy, recepty a spoustu dalšího.

©YUMMY PALEO všechna práva vyhrazena. Vařeno, foceno a sepsáno s láskou♡ michaela@yummypaleo.cz

bottom of page