BATÁTOVÉ TOUSTY

Batátové tousty. Nejedná se o žádný super složitý recept. Spíš vám chci sdílet nápad, jak si oživit snídani, oběd, večeři, svačinu či pohoštění pro hosty.. Jsou navíc vhodné (podle druhu obložení) i jako jídlo při Whole30, takže třikrát sláva právě pro ty z vás, které už nebaví k snídani vaječná variace.. Takhle moc variabilní batátové tousty jsou, protože dokáží zasytit :)

Množství: 2 porce

Příprava: 5 min

Pečení: 20 min

Ingredience:

1 velký batát

olivový olej

špetka soli

Obložení:

cokoliv co máte rádi

Já preferuju:

mačkané avokádo s koriandrem, vajíčka (natvrdo, míchaná, benedikt), domácí nutellu, mandlové máslo, prosciutto, baby špenát, občas kozí/ovčí sýr, granátové jablko, atd..

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 200°C.

  2. Batát oloupejte (nemusíte), omyjte a osušte. Nakrájejte ho zhruba na 0,5 cm pláty a zlehka je potřete rukou olivovým olejem z obou stran a mírně osolte.

  3. Vyložte si plech pečícím papírem, vyložte na něj pláty batátu a pečte zhruba 15-20 minut.

  4. Mezitím si připravte všechno obložení, co máte rádi. Jakmile batáty budou v troubě hotové, vyndejte plech, přendejte batáty na talíře, obložte a servírujte.

TIP: Vyzkoušejte si při pečení batátů (všeobecně) vystřídat olivový olej za trochu ghí a kvalitního kokosového oleje. Hned chutnají zase o něco jinak J

M.


49 zobrazení

©YUMMY PALEO všechna práva vyhrazena. Vařeno, foceno a sepsáno s láskou♡ michaela@yummypaleo.cz