Batátové tousty. Nejedná se o žádný super složitý recept. Spíš vám chci sdílet nápad, jak si oživit snídani, oběd, večeři, svačinu či pohoštění pro hosty.. Jsou navíc vhodné (podle druhu obložení) i jako jídlo při Whole30, takže třikrát sláva právě pro ty z vás, které už nebaví k snídani vaječná variace.. Takhle moc variabilní batátové tousty jsou, protože dokáží zasytit :)
Množství: 2 porce
Příprava: 5 min
Pečení: 20 min
Ingredience:
1 velký batát
olivový olej
špetka soli
Obložení:
cokoliv co máte rádi
Já preferuju:
mačkané avokádo s koriandrem, vajíčka (natvrdo, míchaná, benedikt), domácí nutellu, mandlové máslo, prosciutto, baby špenát, občas kozí/ovčí sýr, granátové jablko, atd..
Postup:
Předehřejte si troubu na 200°C.
Batát oloupejte (nemusíte), omyjte a osušte. Nakrájejte ho zhruba na 0,5 cm pláty a zlehka je potřete rukou olivovým olejem z obou stran a mírně osolte.
Vyložte si plech pečícím papírem, vyložte na něj pláty batátu a pečte zhruba 15-20 minut.
Mezitím si připravte všechno obložení, co máte rádi. Jakmile batáty budou v troubě hotové, vyndejte plech, přendejte batáty na talíře, obložte a servírujte.
TIP: Vyzkoušejte si při pečení batátů (všeobecně) vystřídat olivový olej za trochu ghí a kvalitního kokosového oleje. Hned chutnají zase o něco jinak J
Kommentare