top of page

ČOKOLÁDOVÉ CUPCAKES S ČERVENOU ŘEPOU

Tohle bezlepkové těsto na muffiny/cupcakes vzniklo za impulzu mé starší dcery Laury. Miluje růžovou, proto často přidávámě červenou řepu do jejích oblíbených palačinek nebo lívanců. Tady těsto sice nevydrží růžové i po upečení, ale během přípravy si růžové užijete až až :) Postup je rychlý, ingredience se promíchají všechny společně, proto nechte svoje děti, ať vám klidně pomůžou. Cupcakes jsme ozdobily kokosovou šlehačkou a dozdobily prachem z lyofilizovaného ovoce. Ale v závěru najdete tip i na kakaovou verzi šlehačky :) A vy, co vám nevadí mléčné výrobky, klidně si dozdobte cupcaky kvalitní vysokoprocentní smetanou ke šlehání. Tak jako vždy..

Příprava: 10 min

Pečení: 40-45 min

Dozdobení: 5 min

Ingredience:

300 g nastrouhané červené řepy

2 hrnky mandlové mouky

2 lžíce kokosové mouky

2 šťastná vajíčka

¼ hrnku kakaového prášku

2 lžíce medu – volitelně

3 lžíce kokosového oleje nebo ghí

1 lžička vanilkového extraktu

1 lžička jablečného octa

1 lžička jedlé sody


Zdobení:

1 plechovka (400ml) kokosové smetany – vychlazené alespoň 8 hodin v lednici nebo 4 hodiny v mrazáku (případně vysokoprocentní smetana ke šlehání, pokud nepotřebujete bezmléčnou verzi)

1 hrst lyofilizovaných višní/malin/jahod

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 165°C. Vymažte a vyložte si formu na muffiny pečícím papírem nebo papírovými formičkami.

  2. Vložte všechny ingredience až na jablečný ocet a jedlou sodu do mixéru. Pořádně promixujte, dokud nezískáte kompaktní směs.

  3. Poté přidejte do připravené směsi jablečný ocet a jedlou sodu a ihned promíchejte do těsta.

  4. Rovnoměrně připravenou směsí naplňte muffinové formičky.

  5. Pečte zhruba 40 - 45 minut.

  6. Po upečení vyndejte formu z trouby a nechte jednotlivé „korpusy“ zcela vychladnout na chladící mřížce.

  7. Po vychlazení si připravte kokosovou šlehačku. Vyšlehejte vychlazenou kokosovou smetanu do konzistence šlehačky pomocí balónového nástavce. Můžete si ji dochutit lžičkou vanilkového extraktu a případně lžičkou kokosového cukru.

  8. Rozmixujte si lyofilizované višně nebo maliny či jahody na prach.

  9. Pomocí zdobící špičky si ozdobte upečené korpusy šlehačkou. A na závěr zasypte přes sítko prachem z lyofilizovaného ovoce.

TIP: Připravte si čokoládovou šlehačku. Přidejte před šleháním 3 lžíce raw kakaového prášku ke kokosové šlehačce a začněte pomalu mixovat, jakmile bude kakao zapracované, můžete šlehat na vysoký stupeň. Dozdobte nastrouhanou vysokoprocentní čokoládou.

M.


3 757 zobrazení2 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page