top of page

OŘECHOVÁ GRANOLA

Ořechová granola mě osobně nezasytí na tak dlouho jako vajíčka nebo jiná slaná snídaně. Ale pro mlsné dětské jazýčky je ideální. Ať už jako snídaně nebo svačinka. Přimíchejte dětem ovoce, které mají rády a ta nejlepší granola bez lepku a obilovin je na světě. Nejlepší částí je fakt, že granola křupe i po namočení do mléka, jogurtu či kefíru. Takhle to mám třeba já nejradši :) Zkusit můžete i tuhle extra čokoládovou granolu

Množství: 1 velká sklenice

Příprava: 10 min

Pečení: 20 min

Ingredience:

100 g blanšírovaných mandlí

100 g kešu ořechů

100 g makadamových ořechů

100 g pekanových ořechů

100 g kokosových chipsů

3 lžíce ghí / kokosového oleje

1 bílek

2 lžíce medu - volitelně

1/2 lžičky skořice

1/2 lžičky vanilky

špetka soli

Navíc:

lyofilizované ovoce

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 160°C.

  2. Ve food procesoru/mixéru si nasekejte nahrubo mix ořechů. Ale opatrně, ať je nerozemelete úplně. Přendejte směs do mísy. (Kokosové chipsy sekat nemusíte, pokud vám nebude vadit, jak budou velké).

  3. V hrnku si prošlehejte bílek spolu se změklým ghí a medem. Přidejte skořici, vanilku a sůl a zamíchejte do připravené směsi ořechů.

  4. Rozprostřete granolu rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem a pečte 20-25 minut nebo dokud nebude granola lehce hnědá.

  5. V půlce čase plech z trouby vyndejte a granolu promíchejte.

  6. Jakmile bude granola hotová, vyndejte ji z trouby a nechte pořádně vychladnout.

  7. Po vychladnutí ji prolámejte (pokud bude potřeba) a přidejte lyofilizované ovoce.

  8. Granolu s ovocem promíchejte a skladujte ve vzduchotěsné nádobě maximálně dva týdny.

TIP 1: Já nejraději přidávám lyofilizované borůvky, brusinky, maliny nebo višně.

TIP 2: Vyhrajte si s chutí, do směsi z ghí a bílku přisypte například kakao, měňte druhy ovoce nebo změňte složení ořechového základu.

TIP 3: Recept se obejde i bez bílku. Já ho přidávám kvůli nutriční hodnotě a především kvůli křupavosti, kterou granole po upečení dodá.

M.


1 883 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Commentaires


bottom of page