top of page

PEČENÁ MRKVOVÁ PĚNA

Dezert a nebo příloha? Co takhle obojí. Zapečená mrkvová pěna je skvělá ještě teplá k pečeným masům a steakům. Nebo z ní vykouzlíte skvělý dezert, pokud ji necháte vychladit v lednici a podáte ji s vrstvou domácí nutelly. Nutelle můžete dodat krémovější strukturu, pokud přidáte v závěrečném mixování zhruba 1/2 hrnku kokosového mléka ;)

Množství: cca 15 kousků

Příprava: 30 min

Pečení: cca 1 hodina

Ingredience:

cca 750 g mrkve - oloupané a nakrájené

3 vrchovaté lžíce mandlové mouky

3 šťastná vajíčka

1 lžička mleté skořice

1/2 lžičky mletého muškátového oříšku

nastrouhaná kůra z 1 bio citrónu

1 lžíce medu - volitelně

kokosový olej na vymazání formy

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180°C. Vymažte si malý pekáč (já použila skleněnou formu o rozměrech 26x17cm) kokosovým olejem.

  2. Mrkev dejte napařit do hrnce zhruba na 20 minut, dokud nebude měkká. A nechte ji chvilku vychladit.

  3. Poté ji přendejte do mixéru, přidejte všechny ostatní ingredience a rozmixujte dojemna. Směs přelijte do formy a pečte zhruba jednu hodinu. 

  4. Podávejte teplé jako přílohu ke slaným jídlům a masům, nebo vychlazené z lednice s vrstvou domácí nutelly jako dezert

M.


995 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page