top of page

POMERANČOVÉ SMOOTHIE PROTI NACHLAZENÍ

Tohle smoothie pro dospěláky vás určitě překvapí svým složením, protože kromě pomeranče v sobě ukrývá kuřecí vývar, zázvor a kurkumu. A tak se stává opravdu silným bojovníkem s nachlazením. Každopádně ale nečekejte, až budete nachlazení, abyste si ho připravili :) A proč vývar? My ho doma vaříme od podzimu do jara snad na týdenní bázi. Protože je prostě léčivý – o tom jsem vám už psala tady v článku. Když ho vařím, tak sdělám 1/3 ihned k jídlu do polévky, zbytek přecedím do čistých lahví a dám do lednice. Případně vývar naliju do velkých silikonových tvořítek na led a skladuju v mrazáku. Pak už jenom podle potřeby a chuti přidávám do rychlých obědů, večeří nebo třeba právě do tohoto smoothie. Taky ale doma milujeme už nějaký ten rok jenom ohřátý vývar do hrníčku zakápnutý citrónem místo čaje.🍵💛Hlavně děti.

I když je dnes první jarní den, tak si myslím, že se do následujících dní, kdy se má zase ochladit, bude recept náramně hodit✅ A moc doufám, že tuhle nešťastnou koronavirovou karanténu všichni přečkáme silní a zdraví. Moc se opatrujte!

Množství: 2 dospělé porce

Příprava: 5 min

Ingredience:

1 velký pomeranč

1 mrkev

1 mražený banán – případně ale klidně čerstvý

1/4 hrnku kešu oříšků

1 hrnek filtrované vody

½ hrnku domácího kuřecího vývaru (případně použijte i zeleninový)

1 lžička kurkumy – pokud seženete čerstvou, tak použijte cca 2 cm nastrouhaný kousek

cca 1,5 cm kousek čerstvého zázvoru

¼ lžičky kardamomu – volitelně

½ lžičky vanilkového extraktu - volitelně

Postup:

  1. Pomeranč omyjte, nakrájejte na silné pláty a odkrájejte slupku a dužinu vložte do nádoby mixéru. Oloupejte mrkev, omyjte a pokrájejte na libovolně silné plátky a přidejte k pomeranči.

  2. Přidejte také všechny ostatní ingredience a mixujte 1-2 minuty dohladka, podle výkonnosti vašeho mixéru.

M.


1 375 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page