STUDENÁ OKURKOVÁ POLÉVKA

Horké dny udeřily v plným proudu, tak vám přináším svěží rychlý tip na jednoduchou studenou okurkovou polévku. Zchladí a zachrání vás. Nakupilo se mi doma z nedělního Cukrfree workshopu pár věnovaných kuřecích vývarů od Konečně vývar (díky, Jani :)), tak mě v tomhle dusném počasí napadlo je tepelně neupravovat a prostě přidat jako základ. 

Množství: 2 porce

Příprava: 3 min

Ingredience:

2 okurky - oloupané, pokrájené

1 hrnek studeného kuřecího vývaru (cca 200ml)

1 velká hrst baby špenátu

2 vrchovaté lžíce čerstvého koriandru

1/2 stroužku česneku - vylisovaného

1 stonek jarní cibulky - pokrájené

1 avokádo - pokrájené

sůl, pepř - množství podle chuti

2 lžíce kokosového nebo řeckého jogurtu nebo créme fraiche - volitelně

K servírování volitelně:

kokosový / řecký jogurt / créme fraiche

strouhaný ovčí sýr (použila jsem typ gouda)

extra panenský olivový olej

popřípadě bylinky

Postup:

  1. Všechny ingredience mixujte v blenderu/mixéru dohladka.

  2. Nalijte do misek, ozdobte další lžící kokosového/řeckého jogurtu, zasypte lžící až dvěma strouhaného ovčího sýra, zakápněte olivovým olejem. Servírujte společně se semínkovo-ořechovým chlebem.

M.


©YUMMY PALEO všechna práva vyhrazena. Vařeno, foceno a sepsáno s láskou♡ michaela@yummypaleo.cz