top of page

SVĚŽÍ LETNÍ BYLINKOVÁ RÝŽE

Květákovou rýži si připravuju celkem pravidelně už delší dobu. Na všechny možné způsoby pomocí koření, bylinek nebo kokosového mléka. Dneska se s vámi podělím o tuhle svěží letní bylinkovou verzi, kterou mám ze všeho nejraději :) Dá se jíst zatepla, ale ještě chutnější je studená. A stejně jako například tenhle okurkový salát - je to ideální parťák ke grilování.

Množství: cca 4 porce

Příprava: 30 min

Ingredience:

1 středně velký květák

4 lžíce ghí

šťáva z 1 limety

1 lžička soli

1/2 lžičky pepře

kopr

máta

bazalka

Postup:

  1. Květák si omyjte a kartáčem na zeleninu očistěte. Odkrájejte růžičky a pečlivě je osušte. Vložte do mixéru a krátce mixujte, dokud vám nevznikne "rýže". Postačí opravdu krátce, 5 sekund – záleží na druhu mixéru, který se použije.

  2. (Když vím, že množství nespotřebuju ten den celé, v tento moment odsypu část stranou a dám zamrazit.)

  3. Na pánvi si rozehřejte 2 lžíce ghí, přisypte "rýži", sůl a pepř a restujte za občasného míchání zhruba 25 minut, během této doby přidejte postupně i zbylé 2 lžíce ghí. Restujte, dokud "rýže" nezíská zlatavou barvu.

  4. Mezitím si pokrájejte nadrobno čerstvé bylinky - množství dle vaší chuti.

  5. Jakmile bude květáková rýže hotová, přendejte ji do mísy, zakápněte šťávou z limety a spolu s bylinkami promíchejte.

  6. Podávat "rýži" můžete teplou i studenou.

M.


559 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page