TROJOBAL, MANDLOVÉ ŘÍZEČKY

Kdo mě sleduje na Instagramu tak ví, že si děláme řízečky celkem často. Připravovala jsem vždy zrychlenou verzi bez trojobalu, kterou najdete nyní dole pod postupem, jako TIP. Letos jsem se ale rozhodla původní recept přeměnit v trojobal, aby byl více univerzální a těstíčko tak drželo opravdu na všem. Trojobal je samozřejmě bez mouky a strouhanky a naštěstí to není žádná věda.Takže s chutí do verze trojobalu bez lepku a bez obilnin. 

Příprava: 5 min

Smažení: 5-8 min

(Pečení: 15-18 min)

Ingredience:

½ hrnku kokosové mouky (kupované, je potřeba, aby byla dehydrovaná, což s domácí vytvořenou nedosáhnete)

2 našlehaná vajíčka

1 hrnek mandlové mouky

3 lžičky směsi koření: smíchejte si sladkou papriku, kvalitní sůl, pepř, sušený koriandr, drcený kmín dle vaší chuti

(případně 3 lžičky grilovací směsi bez přidaného cukru a éček (kontrolujte složení;))

cca 400 g masa od farmáře – kuřecí stehenní řízky, kuřecí prsa nebo vepřového na řízky

- nebo ryby – losos, kapr

kokosový olej nebo ghí na smažení

Postup:

  1. Připravte si kokosovou mouku, šlehaná vejce a mandlovou mouku do tří misek na trojobal.

  2. Do mandlové mouky promíchejte směs koření.

  3. Nejdříve ponořte kousky masa do kokosové mouky, potom vajíčka a nakonec připravené mandlové směsi s kořením.

  4. Rozehřejte si v menší pánvi větší množství kokosového oleje nebo ghí a na středním plameni smažte, dokud jednotlivé kousky masa nezezlátnou.

TIP: Zrychlená verze bez smažení a trojobalu. Předehřejte si troubu na 180°C a plech si vyložte pečícím papírem. Očistěte maso a nakrájejte na mini řízečky nebo kousky. Mně vychází z 400 g kolem 28 kousků. V misce si smíchejte mandlovou mouku s kořenící směsí (použijte stejné množství množství) a řízečky v tom pořádně obalte. Směs na maso stlačujte, aby na něm hezky držela. Přendejte obalené řízečky na připravený plech a pečte 15-18 minut. Neotáčejte. Zhruba po 15 minutách budou hezky zlatavé ;)

TIP 2: Servírujte smažené/pečené kousky s domácí majonézou, zeleninovými hranolkami, salátem nebo pyré. Pečené řízečky jsem připravovala i na Vánoční brunch, kde jsem je servírovala například na listu římského salátu s vánočním salátem dohromady. 


M.




2,220 zobrazení

©YUMMY PALEO všechna práva vyhrazena. Vařeno, foceno a sepsáno s láskou♡ michaela@yummypaleo.cz