top of page

VAJÍČKOVÝ SALÁT S WAFFLEMI

Vajíčkový salát k snídani do skleničky, s ořechovým chlebíkem nebo rovnou na waffle. Nechám na vás. Každopádně recept na waffle najdete rozepsaný zvlášť zde. Protože je můžete připravit jak naslano, tak nasladko. A to si zaslouží svůj vlastní prostor.

Vajíčkový salát. Říkám tomu tak, i když je recept podobný mnoha vajíčkovým pomazánkám. Základem jsou samozřejmě vajíčka vařená natvrdo. Já je většinou dávám vařit již do vroucí vody a vařím pro tyhle účely 9 minut. Pro přípravu budete také potřebovat nejlépe domácí majonézu. Nezapomeňte na závěr dochutit solí, pepřem a šťávou z citrónu. Tak se pojďme na to vrhnout.

Množství: 4 velké porce

Příprava: 10 min

Ingredience na salát:

5 natvrdo uvařených šťastných vajec

2 stonky řapíkatého celeru

1 stonek jarní cibulky

1/2 velkého jablka

½ lžičky dijónské hořčice bez cukru

3-4 lžíce domácí majonézy

1 velká lžíce pažitky

2 lžičky šťávy z citrónu

sůl, pepř dle chuti

Postup:

  1. Vajíčka si rozkrojte a vyjměte žloutky, které promačkejte v misce vidličkou. Bílky zase nakrájejte na drobné kostičky.

  2. Oloupejte si dva silnější stonky řapíkatého celeru, stejně tak polovinu jablka. Obojí nakrájejte na malé kostičky. A nakrájejte si také najemno stonek jarní cibulky.

  3. Promačkané žloutky v misce smíchejte s dijonskou hořčicí a domácí majonézou. Přidejte pokrájený řapíkatý celer, jablko, jarní cibulku a bílky a vše promíchejte.

  4. Přidejte také pažitku a šťávu z citrónu. Na závěr dochuťte solí a pepřem.

TIP: Servírujte s microgreens (mladými výhonky) a čerstvými (nebo fermentovanými) ředkvičkami. Úplné jaro na talíři.

M.


2 690 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page