WAFFLE

Vzpomeňte si na tento recept kdykoliv budete připravovat dýňové nebo batátové pyré. Přidělejte extra zeleninu, ať si pak můžete připravit tyto skvělý waffle bez lepku a mléčných výrobků. Budete potřebovat celkem 1 hrnek pyré. Níže jsem vám pak rozepsala variantu na slanou verzi a variantu na sladkou. Těsto se připraví během chvilky v mixéru.

Množství: 8 – 10 kousků

Příprava: 15 min


Ingredience:

1 hrnek batátového nebo dýňového pyré

1 hrnek mandlové mouky

2 šťastná vajíčka

3 lžíce tapiokového škrobu

2 lžíce ghí

špetka soli

½ lžičky jablečného octa (případně šťávy z citrónu)

½ lžičky jedlé sody


Slaná verze:

o další špetku soli navíc

½ lžičky pepře

½ lžičky sušeného tymiánu - volitelně


Sladká verze:

½ lžíce perníkového koření

½ lžíce skořice

polovina banánu

Postup:

  1. Zapněte si vaflovač, ať se začíná prohřívat. Promažte si vnitřek ghí nebo kokosovým olejem.

  2. Vložte všechny ingredience na slanou nebo sladkou verzi do mixéru a umixujte dohladka.

  3. Pomocí lžíce připravujte waffle. Já použila jednu vrchovatou lžíci těsta na jednu waffli. Nechte opékat, dokud nebudou lehce křupavé.

  4. Pokud je nesníte ihned, tak později stačí prohřát vafle v topinkovači, aby získaly svou křupavost zpátky.

TIP: Naservírujte si slané waffle s vajíčkovým salátem. Ty sladké zase například s domácí nutellou. :)

M.


2,852 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

JARNÍ SALÁT