Oživte si listový salát svěžím jahodovým dresinkem. Jeho příprava je opravdu rychlá. Dresink se hodí k zelenině, ovoci (např. kombinace řepa, jahoda, pomeranč) a ladí například spolu s kuřecím nebo krůtím masem, hodí se ke slanině i vajíčkům. Celý pokrm pak zkuste doplnit plátkem Proteinového low-carb chlebu nebo plátkem Semínkovo-ořechového chlebíku.
Množství: 1 malá sklenička
Příprava: 5 min
Ingredience:
1/2 hrnku lehkého olivového oleje (myšleno na chuti, třeba Borges Fruity) – nebo avokádového oleje
5 čerstvých jahod
5 lístků bazalky
1 lžíce červeného vinného octa / případně jablečného
3 lžíce pomerančové šťávy
špetka soli
špetka čerstvě namletého červeného pepře
Postup:
Všechny ingredience vložte do úzké vysoké misky nebo většího hrnku a ručním tyčovým mixérem umixujte úplně dohladka.
Získáte krásně růžový jahodový dresink.
Skladujte ho v lednici v uzavřené nádobě maximálně 5 dní.
Comments