top of page

JAHODOVÝ DRESINK

Oživte si listový salát svěžím jahodovým dresinkem. Jeho příprava je opravdu rychlá. Dresink se hodí k zelenině, ovoci (např. kombinace řepa, jahoda, pomeranč) a ladí například spolu s kuřecím nebo krůtím masem, hodí se ke slanině i vajíčkům. Celý pokrm pak zkuste doplnit plátkem Proteinového low-carb chlebu nebo plátkem Semínkovo-ořechového chlebíku.

Množství: 1 malá sklenička

Příprava: 5 min

Ingredience:

1/2 hrnku lehkého olivového oleje (myšleno na chuti, třeba Borges Fruity) – nebo avokádového oleje

5 čerstvých jahod

5 lístků bazalky

1 lžíce červeného vinného octa / případně jablečného

3 lžíce pomerančové šťávy

špetka soli

špetka čerstvě namletého červeného pepře

Postup:

  1. Všechny ingredience vložte do úzké vysoké misky nebo většího hrnku a ručním tyčovým mixérem umixujte úplně dohladka.

  2. Získáte krásně růžový jahodový dresink.

  3. Skladujte ho v lednici v uzavřené nádobě maximálně 5 dní.

M.


348 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page