top of page

POMAZÁNKA Z ČERVENÉ ŘEPY

Miluju čerstvou řepu. O trochu míň už svoje červené ruce po loupání :) Tak jeden tip hned na začátek, berte si rukavice nebo vám pak pomůže trocha octu při mytí rukou.

Ale zpět k pomazánce. Tradičně snad všechny recepty používají na pomazánku z řepy řepu pečenou. Já ne. Vůbec to není potřeba. A tak se tahle pomazánka stává snad tou nejrychlejší, kterou jsem u sebe v kuchyni zatím připravovala. O krémovou strukturu se v tomto receptu postará avokádo a dochutí ji trocha dijónské hořčice. Použijte pomazánku k Makovým krekrům, Mandlovým krekrům, na Semínkovo-ořechový chleba nebo Proteinový low carb chleba. Přidat ji ale můžete taky klidně do salátů, k pečené zelenině nebo slaným lívancům.

Množství: cca 2 hrnky

Příprava: 10 min

Ingredience:

500 g syrové červené řepy

1 větší zralé avokádo

šťáva a kůra z 1 bio citrónu

2 lžičky dijónské hořčice bez cukru

1 hrstka opražených vlašských ořechů

kvalitní sůl a čerstvě mletý červený pepř

Postup:

  1. Řepu si oloupejte, omyjte a nastrouhejte nahrubo.

  2. Poté ji přendejte do mixéru, přidejte dužinu avokáda, citrón, dijonskou hořčici a polovinu množství opražených vlašských ořechů.

  3. Vše společně rozmixujte dohladka. Poté dochuťte solí a pepřem podle vaší chuti.

  4. Uchovávejte v lednici ve vzduchotěsné nádobě.

  5. Zbytek opražených vlašských ořechů si ponechte na servírování.

TIP: Podávejte společně s čerstvým kozím sýrem nebo fetou, zasypte nasekanými opraženými vlašskými ořechy.

M.


5 305 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page