Miluju čerstvou řepu. O trochu míň už svoje červené ruce po loupání :) Tak jeden tip hned na začátek, berte si rukavice nebo vám pak pomůže trocha octu při mytí rukou.
Ale zpět k pomazánce. Tradičně snad všechny recepty používají na pomazánku z řepy řepu pečenou. Já ne. Vůbec to není potřeba. A tak se tahle pomazánka stává snad tou nejrychlejší, kterou jsem u sebe v kuchyni zatím připravovala. O krémovou strukturu se v tomto receptu postará avokádo a dochutí ji trocha dijónské hořčice. Použijte pomazánku k Makovým krekrům, Mandlovým krekrům, na Semínkovo-ořechový chleba nebo Proteinový low carb chleba. Přidat ji ale můžete taky klidně do salátů, k pečené zelenině nebo slaným lívancům.
Množství: cca 2 hrnky
Příprava: 10 min
Ingredience:
500 g syrové červené řepy
1 větší zralé avokádo
šťáva a kůra z 1 bio citrónu
2 lžičky dijónské hořčice bez cukru
1 hrstka opražených vlašských ořechů
kvalitní sůl a čerstvě mletý červený pepř
Postup:
Řepu si oloupejte, omyjte a nastrouhejte nahrubo.
Poté ji přendejte do mixéru, přidejte dužinu avokáda, citrón, dijonskou hořčici a polovinu množství opražených vlašských ořechů.
Vše společně rozmixujte dohladka. Poté dochuťte solí a pepřem podle vaší chuti.
Uchovávejte v lednici ve vzduchotěsné nádobě.
Zbytek opražených vlašských ořechů si ponechte na servírování.
TIP: Podávejte společně s čerstvým kozím sýrem nebo fetou, zasypte nasekanými opraženými vlašskými ořechy.
Comments