top of page

AVO-KORIANDROVÁ PLNĚNÁ VAJÍČKA

Plněná vajíčka jsou prostě klasika. Dají se připravit na tolik způsobů. A i když jsem určitě tímhle rychlo receptem neobjevila Ameriku :D, na silvestrovské menu se hodí náramně. A pokud budete hledat další inspiraci, co rychlého na dnešní večer připravit, tak mé tipy jsou: Plněné švestky a datle ve slaninovém kabátku, Mandlové řízečky, Domácí semínkovo-ořechový chlebík, Pomazánka z pečené dýně, Mandlové krekry.

Užijte si dnešní přípravy, společnost přátel, známých a rodiny. A oslavte Nový rok v plné parádě. 

Děkuju vám moc za přízeň v tomto uplynulém roce 

Množství: 6 kousků

Příprava: 10 min

Vaření: 10 min

Ingredience:

3 šťastná vajíčka

1/2 avokáda

1 lžička dijónské hořčice bez cukru

hrst čerstvého koriandru - nasekaného

granátové jablko jako tečka na dozdobení a zvýraznění chuti :)

Postup:

  1. Přiveďte vodu v hrnci k varu. Přidejte špetku soli a pomocí lžíce vložte vajíčka tak, aby byla celá ponořená pod vodou. Připravujete vajíčka natvrdo, takže po chvilce stáhněte plamen, aby voda dál probublávala a vařte 10 minut.

  2. Jakmile uběhne čas, dejte hrnec pod kohoutek se studenou vodou a alespoň jednu minutu nechte vodu v hrnci měnit za studenou.

  3. Mezitím si rozkrojte avokádo, vydloubněte polovinu dužiny a vložte do mixéru spolu se 2 lžícemi majonézy, hořčicí a koriandrem.

  4. Vyloupejte si vajíčka, rozkrojte je podélně a pomocí lžičky vydloubněte žloutky, které přidejte k ostatním surovinám do mixéru.

  5. Umixujte si směs do hladka. Dochuťte případně solí a pepřem. Plňte jednotlivé půlky bílků ať už přes zdobný sáček nebo jen nedbale pomocí lžičky.

  6. Servírujte dozdobené pokrájeným koriandrem a zasypané granátovým jablíčkem :)

M.


616 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page